Bodiroga: Bjelica blago, Teo vizionar, Bogdan važan!

Legenda naše košarke Dejan Bodiroga kaže da naša reprezentacija može do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Košarka 17.09.2015 | 21:40
Bodiroga: Bjelica blago, Teo vizionar, Bogdan važan!

Takođe, Bodiroga nije želeo da govori o poređenju sa Nemanjom Bjelicom, ali kaže da su retki igrači poput novog igrača Minesote.

„Bjelica je jedan dodatni plej. Počinje na poziciji četiri, ali mnogo je lopta kod njega, mnogo kreira igru, stvara svima prostor da igraju bolje i ja to govorim već godinama. Veliki sam njegov navijač još od ranije. Danas je imao odlične šuteve u poslednjem trenutku, da ne govorim o utakmicama sa Španijom i Nemačkom. Retki su danas igrači u Evropi kao što je Nemanja“, rekao je Bodiroga.

O Milošu Teodosiću u superlativu govorili su i selektor Đorđević i saigrači. Bodiroga takođe.

„Teo ima viziju. Tim igra sjajno kada je on u igri. Vidi ono što drugi ne vide, njegove asistencije su neverovatno. Mislim da je Bogdan važan za ovaj tim. Kad on uđe u igru, protivnici se mnogo plaše njegovog šuta“, kaže bivši jugoslovenski reprezentativac.

Srbija se plasirala u polufinale pobedom nad selekcijom Češke sa 89:74.

„Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Dobro su se pripremili Česi, pre svega taktički. Iako imaju manje opcija, gledali su da nam pariraju, ali mislim da je na kraju pobedio kvalitet i da smo zasluženo pobedili. Zaslužili smo ovakvu poziciju time što smo pokazali u grupi. Mislim da smo u Berlinu igrali odlično, da su nam te dve prve pobede u poslednjim sekundama dale dodatno samopouzdanje“, kaže Bodiroga.

On veruje da izabranici Aleksandra Đorđevića

„Mislim da možemo da idemo do kraja. Ovde godine imamo i Ercega i Nedovića, još dodatnu dvojicu igrača u rotaciji i kvalitet i talenat koji je prisutan. Imamo igrače koji su lideri ovog tima i mislim da malo reprezentacija može da se pohvali da ima igrače poput Bjelice, Tea, Bogdana, Radulju, ali i ostali koji daju doprinos da izgledamo kao tim“, izjavio je Bodiroga.

Komentari / 0

Ostavite komentar