"Нема назнака да је српски љекар отет"

Амбасадор Србије у Либији Оливер Потежица подсетио је на упозорење Министарства спољних послова из јула прошле године да грађани Србије не путују у Либију.

Свијет 14.09.2015 | 07:30
"Нема назнака да је српски љекар отет"

Амбасада Србије у Либији, после интензивне провере вести да је у тој земљи отет један српски лекар, није добила никакве назнаке да се то догодило, изјавио је за Тањуг амбасадор Србије у Триполију, Оливер Потежица.

Он је подсетио на упозорење Министарства спољних послова из јула прошле године да грађани Србије не путују у Либију.

После вести да је у Либији отет доктор из Србије, амбасада је “чак добила податке да је реч о максилофацијалном хирургу и одмах предузела кораке, и то врло интензивне, на проверавању те информације, али испоставило се да нема никаквих назнака да је било који доктор у Триполију киднапован”, рекао је Потежица.

Касније се појавила друга информација, да је наводно киднапован неки наш доктор у близини болнице у месту 50-ак километара југозападно од Триполија.

Предузели смо кораке да и то проверимо – нема ниједног, према нашим информацијама, нашег радника који ради у тој болници, а према информацијама другог медицинског особља из исте болнице, наш последњи радник који је радио у њој отишао је пре два месеца – додао је амбасадор.

Извор: Телеграф

Коментари / 0

Оставите коментар