"Nema naznaka da je srpski ljekar otet"

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica podsetio je na upozorenje Ministarstva spoljnih poslova iz jula prošle godine da građani Srbije ne putuju u Libiju.

Svijet 14.09.2015 | 07:30
"Nema naznaka da je srpski ljekar otet"

Ambasada Srbije u Libiji, posle intenzivne provere vesti da je u toj zemlji otet jedan srpski lekar, nije dobila nikakve naznake da se to dogodilo, izjavio je za Tanjug ambasador Srbije u Tripoliju, Oliver Potežica.

On je podsetio na upozorenje Ministarstva spoljnih poslova iz jula prošle godine da građani Srbije ne putuju u Libiju.

Posle vesti da je u Libiji otet doktor iz Srbije, ambasada je “čak dobila podatke da je reč o maksilofacijalnom hirurgu i odmah preduzela korake, i to vrlo intenzivne, na proveravanju te informacije, ali ispostavilo se da nema nikakvih naznaka da je bilo koji doktor u Tripoliju kidnapovan”, rekao je Potežica.

Kasnije se pojavila druga informacija, da je navodno kidnapovan neki naš doktor u blizini bolnice u mestu 50-ak kilometara jugozapadno od Tripolija.

Preduzeli smo korake da i to proverimo – nema nijednog, prema našim informacijama, našeg radnika koji radi u toj bolnici, a prema informacijama drugog medicinskog osoblja iz iste bolnice, naš poslednji radnik koji je radio u njoj otišao je pre dva meseca – dodao je ambasador.

Izvor: Telegraf

Komentari / 0

Ostavite komentar