ФИБА ријешила да не казни Миротића!

Цепање српске заставе као да спада у домен дозвољеног чим нема строге реакције светске куће кошарке и КС Србије.

Свијет 13.09.2015 | 15:30
ФИБА ријешила да не казни Миротића!

Скандал! ФИБА је одустала од било какве казне за шпанског кошаркаша Николу Миротића. Пет дана је прошло од крвничког цепања српске заставе, а дотичном Подгоричанину омогућено је да и даље дивља на Европском првенству.

Иако је по свим правилима заслужио чак и суспензију, Миротић чак неће бити ни новчано кажњен, а случај је постао још јаднији после чињенице да су у Кошаркашком савезу Србије заћутали на вандалски чин Шпанца црногорског порекла.

Да је којим случајем неки српски кошаркаш поцепао обележје неке друге европске државе, сигурно је да би у рекордном року био суспендован и кажњен. Овако, чини се да ће све врло брзо пасти у заборав, а томе је свакако кумовала и сувише млака и блага реакција кошаркашких људи из Србије.

Само једно извињење Николе Миротића било је довољно да све буде заборављено. Наше комшије Хрвати или Босанци сигурно не би тако лако одустали да је њихова застава била поцепана на такав начин. Ишли би до краја, а сигурно би већ до сада алармирали целу нацију и познате лобистичке центре по Европи и свету.

Бошко Обрадовић из Двери каже да је српски врх требало оштрије да реагује на Миротићево цепање заставе.

Наш државни врх никад не реагује кад неко увреди српски народ, што се најбоље показало и на примеру Косова, тек онда и не чуди изостанак реакције српског државног врха и кад су у питању спортска дешавања.

Једноставно, наши државници немају осећај да треба да заштите српске националне интересе. У овом случају, требало је да много оштрије реагују и затраже казну - каже Обрадовић.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

13.09.2015 18:33

Мени леват изгледа као вехабија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

14.09.2015 14:18

А то сто Сесељ цијепа хрватске заставе никоме ниста, јер вецина Срба то поздравља и у осталом момак се извинио а Сесељ до данасње дана није и сва је прилика да неце,

ОДГОВОРИТЕ