FIBA riješila da ne kazni Mirotića!

Cepanje srpske zastave kao da spada u domen dozvoljenog čim nema stroge reakcije svetske kuće košarke i KS Srbije.

Svijet 13.09.2015 | 15:30
FIBA riješila da ne kazni Mirotića!

Skandal! FIBA je odustala od bilo kakve kazne za španskog košarkaša Nikolu Mirotića. Pet dana je prošlo od krvničkog cepanja srpske zastave, a dotičnom Podgoričaninu omogućeno je da i dalje divlja na Evropskom prvenstvu.

Iako je po svim pravilima zaslužio čak i suspenziju, Mirotić čak neće biti ni novčano kažnjen, a slučaj je postao još jadniji posle činjenice da su u Košarkaškom savezu Srbije zaćutali na vandalski čin Španca crnogorskog porekla.

Da je kojim slučajem neki srpski košarkaš pocepao obeležje neke druge evropske države, sigurno je da bi u rekordnom roku bio suspendovan i kažnjen. Ovako, čini se da će sve vrlo brzo pasti u zaborav, a tome je svakako kumovala i suviše mlaka i blaga reakcija košarkaških ljudi iz Srbije.

Samo jedno izvinjenje Nikole Mirotića bilo je dovoljno da sve bude zaboravljeno. Naše komšije Hrvati ili Bosanci sigurno ne bi tako lako odustali da je njihova zastava bila pocepana na takav način. Išli bi do kraja, a sigurno bi već do sada alarmirali celu naciju i poznate lobističke centre po Evropi i svetu.

Boško Obradović iz Dveri kaže da je srpski vrh trebalo oštrije da reaguje na Mirotićevo cepanje zastave.

Naš državni vrh nikad ne reaguje kad neko uvredi srpski narod, što se najbolje pokazalo i na primeru Kosova, tek onda i ne čudi izostanak reakcije srpskog državnog vrha i kad su u pitanju sportska dešavanja.

Jednostavno, naši državnici nemaju osećaj da treba da zaštite srpske nacionalne interese. U ovom slučaju, trebalo je da mnogo oštrije reaguju i zatraže kaznu - kaže Obradović.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

13.09.2015 18:33

Meni levat izgleda kao vehabija...

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

14.09.2015 14:18

A to sto Seselj cijepa hrvatske zastave nikome nista, jer vecina Srba to pozdravlja i u ostalom momak se izvinio a Seselj do danasnje dana nije i sva je prilika da nece,

ODGOVORITE