Ајланов отац био је кријумчар избјеглица?

Отац трогодишњег сиријског дјечака Ајлана Курдија, Абдулах, чија је трагедија потресла свијет, а фотографија тијела његовог сина узбуркала јавност, био је кријумчар избјеглица и управљао је бродом који је потонуо на путу ка Грчкој, тврде преживјели путници.

Свијет 12.09.2015 | 08:44
Ајланов отац био је кријумчар избјеглица?

Ахмед Хади Џавад и његова супруга, Ирачани који су у несрећи изгубили 11-годишњу ћерку и деветогодишњег сина, рекли су за Ројтерс да је Абдулах Курди почео да паничи и повећао брзину, када је у брод ударио талас.

И трећи путник с брода потврдио је ову причу, која за сада није званично потврђена, преноси британска агенција.

"Прича коју је Ајланов отац испричао није истинита. Не знам због чега је лагао, можда из страха. Он је управљао бродом све док није потонуо", рекао је Џавад.

Абдулах Курди је раније медијима испричао да је неко други управљао бродом.

Џавад тврди и да је Абдулах допливао до њих и молио их да прикрију његову праву улогу у несрећи, као и да му је извесни Абу Хусеин рекао да Курди организује пут до Европе.

С друге стране, Курди је за британски "Мејлонлајн", рекао да су ове оптужбе лажне.

"Размишљао сам о томе да управљам бродом, али нисам то учинио. Све су то лажи. Да сам кријумчар, зашто бих своју породицу ставио у исти чамац као остале? И ја сам платио кријумчарима", рекао је Курди.

Абдулах Курди је у несрећи изгубио два сина, од три и пет година и супругу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

12.09.2015 06:56

Какав кријумчар избјеглица! Глупости. И он је био избјеглица. Неко је морао управљати чамцем. Да је био кријумчар, не би водио трогодишње дијете са собом. Новинари знају бити одвратни.

ОДГОВОРИТЕ