Ajlanov otac bio je krijumčar izbjeglica?

Otac trogodišnjeg sirijskog dječaka Ajlana Kurdija, Abdulah, čija je tragedija potresla svijet, a fotografija tijela njegovog sina uzburkala javnost, bio je krijumčar izbjeglica i upravljao je brodom koji je potonuo na putu ka Grčkoj, tvrde preživjeli putnici.

Svijet 12.09.2015 | 08:44
Ajlanov otac bio je krijumčar izbjeglica?

Ahmed Hadi Džavad i njegova supruga, Iračani koji su u nesreći izgubili 11-godišnju ćerku i devetogodišnjeg sina, rekli su za Rojters da je Abdulah Kurdi počeo da paniči i povećao brzinu, kada je u brod udario talas.

I treći putnik s broda potvrdio je ovu priču, koja za sada nije zvanično potvrđena, prenosi britanska agencija.

"Priča koju je Ajlanov otac ispričao nije istinita. Ne znam zbog čega je lagao, možda iz straha. On je upravljao brodom sve dok nije potonuo", rekao je Džavad.

Abdulah Kurdi je ranije medijima ispričao da je neko drugi upravljao brodom.

Džavad tvrdi i da je Abdulah doplivao do njih i molio ih da prikriju njegovu pravu ulogu u nesreći, kao i da mu je izvesni Abu Husein rekao da Kurdi organizuje put do Evrope.

S druge strane, Kurdi je za britanski "Mejlonlajn", rekao da su ove optužbe lažne.

"Razmišljao sam o tome da upravljam brodom, ali nisam to učinio. Sve su to laži. Da sam krijumčar, zašto bih svoju porodicu stavio u isti čamac kao ostale? I ja sam platio krijumčarima", rekao je Kurdi.

Abdulah Kurdi je u nesreći izgubio dva sina, od tri i pet godina i suprugu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

12.09.2015 06:56

Kakav krijumčar izbjeglica! Gluposti. I on je bio izbjeglica. Neko je morao upravljati čamcem. Da je bio krijumčar, ne bi vodio trogodišnje dijete sa sobom. Novinari znaju biti odvratni.

ODGOVORITE