Ђоковић прегазио Ћилића за финале УС Опена

Гледаоци полуфиналног меча УС Опена у Њујорку, између Новака Ђоковића и Марина Чилића, нијемо су вечерас пратили већи дио меча српског и хрватског тенисера.

Свијет 12.09.2015 | 07:23
Ђоковић прегазио Ћилића за финале УС Опена

Једноставно, нису могли вјеровати колико имају среће што су свједоци ванземаљског тениса који им је приуштио најбољи свјетски играч. Резултат по сетовима је био невјероватних 6:0, 6:1, 6:2! При томе су прва два сета трајала само 53 минута!

Ђоковић је нанио 14. пораз Чилићу у исто толико мечева, препустивши му само 5 сетова. Уједно му је прекинуо низ од 12 побједа и скинуо га с трона (побиједио је у Њујорку 2014), доказавши да с правом слови за фаворита овогодишњег Гренд слема. На кладионицама је до вечерас квота на њега била 1,12, а ли с обзиром на приказани тенис букмејкери ће ту квоту морати још мало да приближе "јединици".

Иначе, хрватски медији су већ средином другог сета писали о катастрофи, као Марин преживљава драму, а његов тренер Горан Иванишевић "гледа у под".

Колико је српски тенисер био супериоран говори и коментар на сајту Јутарњег листа: "Трећи сет, иста прича. Ђоковић добио нови гем. Није више ни битно тко сервира у овом мечу."

"Новак опет осваја сервис, а Маринову драму у публици проматрају и Шон Конери и Бредли Купер. Дојма смо да ни славни Џејмс Бонд не би помогао Чилићу сада", настављено је у истом стилу, да би на крају писало: "Чилић је у меч ушао преплашен као грчка делегација код Ангеле Меркел, а Ђоковић је хладно збрајао његове погрешке и гомилао поене".

Слабашну наду за повратак видјели су и гледаоци и хрватски новинари у трећем сету, када је Чилић успио да изједначи на 2:2, али је Ђоковић поново убацио у пету брзину, узео брејк И добио лако одлучујући сет.

Загребачки Јутарњи лист је током меча пренио писање ББЦ-а како је овај пренос морао носити упозорење да није за млађе од 12 година...

Супериорни Ðоковић је за 85 минута игре демонстрирао истинско тениско мајсторство, за које фрустрирани Чилић није имао никакво противоружје, па је доживио пораз који ће га, сигурно, дуго пећи у наставку каријере.

Да се ради о врхунском асу говори и изјава Новака Ђоковића послије меча. Био је задовољан због брзе побједе над Марином Чилићем али је прво што је рекао било: "За оне који нису приметили, Марин је био повређен, и то се вечерас видело".

У борби за титулу на УС Опену Ðоковић чека побједника другог полуфиналног меча у којем играју Швајцарци Роџер Федерер и Станислас Вавринка.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Едо , Слатина - БиХ

12.09.2015 06:36

Браво цовјеце са великим срцем ! Напријед и сву срецу ти зелим у финалу , иако це некултурна публика бити на страни сноба из Свајцарске !Момку из Медјугорја(БиХ а игра за Хрв.) ни Госпа није помогла,а ни Цоwлиндин боравак тамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајде

12.09.2015 06:49

Ма ти си за мене узео овај турнир само нек си прегазио латина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

12.09.2015 07:09

Новаче велики си спортиста и човјек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

12.09.2015 07:48

Васпитан,интилигентан,прави цовјек и спортиста,има праве тренере и људе око себе а и зиви срецом на западу.

ОДГОВОРИТЕ