Đoković pregazio Ćilića za finale US Opena

Gledaoci polufinalnog meča US Opena u Njujorku, između Novaka Đokovića i Marina Čilića, nijemo su večeras pratili veći dio meča srpskog i hrvatskog tenisera.

Svijet 12.09.2015 | 07:23
Đoković pregazio Ćilića za finale US Opena

Jednostavno, nisu mogli vjerovati koliko imaju sreće što su svjedoci vanzemaljskog tenisa koji im je priuštio najbolji svjetski igrač. Rezultat po setovima je bio nevjerovatnih 6:0, 6:1, 6:2! Pri tome su prva dva seta trajala samo 53 minuta!

Đoković je nanio 14. poraz Čiliću u isto toliko mečeva, prepustivši mu samo 5 setova. Ujedno mu je prekinuo niz od 12 pobjeda i skinuo ga s trona (pobijedio je u Njujorku 2014), dokazavši da s pravom slovi za favorita ovogodišnjeg Grend slema. Na kladionicama je do večeras kvota na njega bila 1,12, a li s obzirom na prikazani tenis bukmejkeri će tu kvotu morati još malo da približe "jedinici".

Inače, hrvatski mediji su već sredinom drugog seta pisali o katastrofi, kao Marin preživljava dramu, a njegov trener Goran Ivanišević "gleda u pod".

Koliko je srpski teniser bio superioran govori i komentar na sajtu Jutarnjeg lista: "Treći set, ista priča. Đoković dobio novi gem. Nije više ni bitno tko servira u ovom meču."

"Novak opet osvaja servis, a Marinovu dramu u publici promatraju i Šon Koneri i Bredli Kuper. Dojma smo da ni slavni Džejms Bond ne bi pomogao Čiliću sada", nastavljeno je u istom stilu, da bi na kraju pisalo: "Čilić je u meč ušao preplašen kao grčka delegacija kod Angele Merkel, a Đoković je hladno zbrajao njegove pogreške i gomilao poene".

Slabašnu nadu za povratak vidjeli su i gledaoci i hrvatski novinari u trećem setu, kada je Čilić uspio da izjednači na 2:2, ali je Đoković ponovo ubacio u petu brzinu, uzeo brejk I dobio lako odlučujući set.

Zagrebački Jutarnji list je tokom meča prenio pisanje BBC-a kako je ovaj prenos morao nositi upozorenje da nije za mlađe od 12 godina...

Superiorni Ðoković je za 85 minuta igre demonstrirao istinsko tenisko majstorstvo, za koje frustrirani Čilić nije imao nikakvo protivoružje, pa je doživio poraz koji će ga, sigurno, dugo peći u nastavku karijere.

Da se radi o vrhunskom asu govori i izjava Novaka Đokovića poslije meča. Bio je zadovoljan zbog brze pobjede nad Marinom Čilićem ali je prvo što je rekao bilo: "Za one koji nisu primetili, Marin je bio povređen, i to se večeras videlo".

U borbi za titulu na US Openu Ðoković čeka pobjednika drugog polufinalnog meča u kojem igraju Švajcarci Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Edo , Slatina - BiH

12.09.2015 06:36

Bravo covjece sa velikim srcem ! Naprijed i svu srecu ti zelim u finalu , iako ce nekulturna publika biti na strani snoba iz Svajcarske !Momku iz Medjugorja(BiH a igra za Hrv.) ni Gospa nije pomogla,a ni Cowlindin boravak tamo!

ODGOVORITE
Name

ajde

12.09.2015 06:49

Ma ti si za mene uzeo ovaj turnir samo nek si pregazio latina.

ODGOVORITE
Name

Kole

12.09.2015 07:09

Novače veliki si sportista i čovjek!

ODGOVORITE
Name

Julio

12.09.2015 07:48

Vaspitan,intiligentan,pravi covjek i sportista,ima prave trenere i ljude oko sebe a i zivi srecom na zapadu.

ODGOVORITE