УСО - СЕНЗАЦИЈА: Испала Серена, италијанско финале!

Најтрофејнија тенисерка данашњице и мала је 6:2 против 43. играчице света. И изгубила...

Тенис 11.09.2015 | 21:30
УСО - СЕНЗАЦИЈА: Испала Серена, италијанско финале!

Сензација!

Два и по сата након што је (26) Флавија Пенета исписала историју и постала прва Италијанка учесница финала УС Опена, ствари су постале још "компликованије".

У финалу јој се придружила сународница Роберта Винчи, тако да ћемо гледати "италијанска посла" у борби за последњи грен слем сезоне.

Никада раније то се није догодило, ни у Мелбурну, ни у Паризу, ни у Лондону, а ни у Њујорку.

Кога је Винчи, 43. тенисерка света победила у полуфиналу? Најтрофејнију актуелну тенисерку на планети, "Броја 1", браниоца трофеја на УС Опену, спортисткињу која је после 6:2 у првом сету, бодрена хиљадама Американаца на трибинама "Артур Еша", била на сет од историје – меча за ГРЕН СЛЕМ!

То значи – била на сет од тога да избори меч у којем би играла да постане актуелна освајачица и Аустралијан Опена и Ролан Гароса и Вимблдона и УС Опена.

Догодило се чудо, право тениско чудо: (1) Серена Вилијамс – Роберта Винчи 6:2, 4:6, 4:6! Пазите ово: Винчи у претходних пет мечева није освојила НИ СЕТ против Вилијамсове...

Невероватно...

Винчи, која ће у фебруару напунити 35 година, у седам од првих осам појављивања на "Флашинг Медоузу" испадала је у ПРВОМ колу, потом је играла треће коло, два пута четвртфинале и прошле сезоне поново испала у трећем колу. Та два четвртфинала УС Опена из 2012. и 2013. године су њени, до данас, најбољи резултати у каријери на највишем рангу!

У последње две године, она је испадала у првом, првом, првом, трећем, првом, другом и првом колу четири највећа турнира.

Сада ће, против сународнице са којом је у ФЕД куп репрезентацији била шампионка света, играти најважнији меч у каријери. Уједно, то ће и годину дана млађој Флавији бити меч каријере.

Ово пишемо због тога што ће у оба случаја WТА тур добити једну од најстаријих тенисерки која је ПРВИ пут освојила грен слем.

НИКАД НЕ РЕЦИ НИКАД!

Коментари / 0

Оставите коментар