USO - SENZACIJA: Ispala Serena, italijansko finale!

Najtrofejnija teniserka današnjice i mala je 6:2 protiv 43. igračice sveta. I izgubila...

Tenis 11.09.2015 | 21:30
USO - SENZACIJA: Ispala Serena, italijansko finale!

Senzacija!

Dva i po sata nakon što je (26) Flavija Peneta ispisala istoriju i postala prva Italijanka učesnica finala US Opena, stvari su postale još "komplikovanije".

U finalu joj se pridružila sunarodnica Roberta Vinči, tako da ćemo gledati "italijanska posla" u borbi za poslednji gren slem sezone.

Nikada ranije to se nije dogodilo, ni u Melburnu, ni u Parizu, ni u Londonu, a ni u Njujorku.

Koga je Vinči, 43. teniserka sveta pobedila u polufinalu? Najtrofejniju aktuelnu teniserku na planeti, "Broja 1", branioca trofeja na US Openu, sportistkinju koja je posle 6:2 u prvom setu, bodrena hiljadama Amerikanaca na tribinama "Artur Eša", bila na set od istorije – meča za GREN SLEM!

To znači – bila na set od toga da izbori meč u kojem bi igrala da postane aktuelna osvajačica i Australijan Opena i Rolan Garosa i Vimbldona i US Opena.

Dogodilo se čudo, pravo tenisko čudo: (1) Serena Vilijams – Roberta Vinči 6:2, 4:6, 4:6! Pazite ovo: Vinči u prethodnih pet mečeva nije osvojila NI SET protiv Vilijamsove...

Neverovatno...

Vinči, koja će u februaru napuniti 35 godina, u sedam od prvih osam pojavljivanja na "Flašing Medouzu" ispadala je u PRVOM kolu, potom je igrala treće kolo, dva puta četvrtfinale i prošle sezone ponovo ispala u trećem kolu. Ta dva četvrtfinala US Opena iz 2012. i 2013. godine su njeni, do danas, najbolji rezultati u karijeri na najvišem rangu!

U poslednje dve godine, ona je ispadala u prvom, prvom, prvom, trećem, prvom, drugom i prvom kolu četiri najveća turnira.

Sada će, protiv sunarodnice sa kojom je u FED kup reprezentaciji bila šampionka sveta, igrati najvažniji meč u karijeri. Ujedno, to će i godinu dana mlađoj Flaviji biti meč karijere.

Ovo pišemo zbog toga što će u oba slučaja WTA tur dobiti jednu od najstarijih teniserki koja je PRVI put osvojila gren slem.

NIKAD NE RECI NIKAD!

Komentari / 0

Ostavite komentar