Душко Ивановић: Поклопиће се резултати...можда!

Упркос чињеници да само теорија води кошаркашку репрезентацију Босне и Херцеговине у други круг Еуробаскета, селектор "змајева" Душко Ивановић је и даље умјерени оптимиста.

Кошарка 10.09.2015 | 13:45
Душко Ивановић: Поклопиће се резултати...можда!

Финска је демонстрирала силу против "змајева" славивши са убједљивих 29 поена разлике (88:59) и том тријумфу се нема шта приговорити.

Ивановић је нагласио да су Финци заслужено славили јер су његови кошаркаши допустили превише офанзивних скокова, као и много погодака, посебно изван линије 6.75.

''Нисмо одиграли овај меч како треба, у првом полувремену смо имали проблема у дефанзивном скоку и изгубљеним лоптама, док смо у другом играли потпуно погрешно. Ми не можемо да играмо као Финци, односно њихову брзу кошарку. 'Упали смо' у њихову игру и десило се шта се десило. Финска је комплетна екипа, имају осам, девет квалитетних играча и ми тренутно нисмо могли да се супротставимо'', изјавио је Ивановић послије утакмице у Монпељеу.

Иако пред посљедње коло БиХ има скор 1-3 још има шансу да се домогне нокаут фазе шампионата Европе, али више не зависи искључиво од себе.

Наиме, у четвртак "змајеви" морају да побиједе Русију, а да Израел изгуби оба преостала сусрета (против Пољске и Француске), те да у посљедњем колу Финци надиграју Пољаке.

Ако се тако расплете Група А, "змајеви" би прошли даље због бољег међусобног омјера са Израелом иако би имали идентичан скор од 2-3 побједе.

"Ако нам се поклопе резултати, а и ја и играчи се надамо да ће бити тако, сигуран сам да ће се момци 'подићи' послије овог пораза. Уколико нам се се укаже прилика за пролаз против Русије, вјерујем да ћемо је искористити".

Коментари / 0

Оставите коментар