Duško Ivanović: Poklopiće se rezultati...možda!

Uprkos činjenici da samo teorija vodi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u drugi krug Eurobasketa, selektor "zmajeva" Duško Ivanović je i dalje umjereni optimista.

Košarka 10.09.2015 | 13:45
Duško Ivanović: Poklopiće se rezultati...možda!

Finska je demonstrirala silu protiv "zmajeva" slavivši sa ubjedljivih 29 poena razlike (88:59) i tom trijumfu se nema šta prigovoriti.

Ivanović je naglasio da su Finci zasluženo slavili jer su njegovi košarkaši dopustili previše ofanzivnih skokova, kao i mnogo pogodaka, posebno izvan linije 6.75.

''Nismo odigrali ovaj meč kako treba, u prvom poluvremenu smo imali problema u defanzivnom skoku i izgubljenim loptama, dok smo u drugom igrali potpuno pogrešno. Mi ne možemo da igramo kao Finci, odnosno njihovu brzu košarku. 'Upali smo' u njihovu igru i desilo se šta se desilo. Finska je kompletna ekipa, imaju osam, devet kvalitetnih igrača i mi trenutno nismo mogli da se suprotstavimo'', izjavio je Ivanović poslije utakmice u Monpeljeu.

Iako pred posljednje kolo BiH ima skor 1-3 još ima šansu da se domogne nokaut faze šampionata Evrope, ali više ne zavisi isključivo od sebe.

Naime, u četvrtak "zmajevi" moraju da pobijede Rusiju, a da Izrael izgubi oba preostala susreta (protiv Poljske i Francuske), te da u posljednjem kolu Finci nadigraju Poljake.

Ako se tako rasplete Grupa A, "zmajevi" bi prošli dalje zbog boljeg međusobnog omjera sa Izraelom iako bi imali identičan skor od 2-3 pobjede.

"Ako nam se poklope rezultati, a i ja i igrači se nadamo da će biti tako, siguran sam da će se momci 'podići' poslije ovog poraza. Ukoliko nam se se ukaže prilika za prolaz protiv Rusije, vjerujem da ćemo je iskoristiti".

Komentari / 0

Ostavite komentar