Видео: Бразил убједљив, Аргентинци избјегли пораз!

Најбољи јужноамерички тимови играли су протекле ноћи пријатељске мечеве у САД, Бразил је био убедљив, док је Аргентина једва избегла пораз.

Фудбал 09.09.2015 | 18:00
Видео: Бразил убједљив, Аргентинци избјегли пораз!

"Селесао" је лако савладао домаћина Сједињене Америчке Државе 4:1 (1:0) у предграђу Бостона, уз два гола Нејмара, те по један Хулка и Рафиње.

С друге стране, Аргентина је губила 2:0 од Мексика у Даласу до последњих пет минута, али су Серхио Агуеро и Лионел Меси донели изједначење на 2:2.

Бразилци су у потпуности надиграли домаћина на стадиону Њу Ингланд Петротса, а повели су већ у деветом минуту преко Хулка.

САД је потом одолевао "Селесау" до почетка другог полувремена, када је Џоф Камерон направио пенал који је реализовао Нејмар.

Меч је дефинитивно решен са два гола Бразила у року од четири минута средином другог дела игре. Прво је резервиста Рафиња погодио на асистенцију Лукаса Муре, а онда је Нејмар постигао свој други гол.

У надокнади времена Данијел Вилијамс је ублажио пораз САД сјајним голом са 28 метара.

Аргентина је доминирала против Мексика, али је тим из Средње Америке фантастично користио ретке прилике.

Мексиканци су повели у 19. минуту из пенала који је направио Николас Отаменди, а реализовао га је Хавијер Ернандес.

Уследила је канонада "Гаучоса", редале су се шансе Корее (три), Месија, Рохоа и Тевеса, док је Мексико тек повремену претио преко Чичарита и Хименеса.

Међутим, 20 минута пре краја Мексиканци опет стижу до поготка, овај пут је Ектор Ерера искористио проигравање Мигела Лајуна и донео 2:0.

Очекивао се пораз Аргентине која након другог гола није успевала да озбиљно угрози гол ривала, али је напад коначно прорадио у завршници.

Успешном се показала измена којом је у игру ушао Серхио Агуеро који пет минута пре краја после акције са Есекијелом Лавецијем лагано тресе мрежу, да би само четири минута касније проиграо Месија који доноси изједначење у Арлингтону.

Аргентина је умало победила у надокнади времена, али је Мојсес Муњос успео да заустави опасан шут Евера Банеге.

Коментари / 0

Оставите коментар