ЕП: Турци добили Нијемце, Италијани Шпанце...

Кошаркаши Италије победили су Шпанију 105:98 у трећем колу Европског првенства у Берлину. Кошаркаши Хрватске остварили су другу победу на Европском првенству у Загребу, били су бољи од Македоније 73:55. Кошаркаши Турске савладали су Немчку 80:75 (31:11, 10:13, 19:19, 20:32), у трећем колу групе Б Евробаскета. Селекција Грчке остварила је трећу победу и скоро обезбедила прво место у Загребу на Европскон првенству. Кошаркаши Словеније савалдали су Холандију 81:74, после доста проблема у трећем колу групе Ц Евробаскета.

Кошарка 09.09.2015 | 08:20
ЕП: Турци добили Нијемце, Италијани Шпанце...

Раније у уторак Србија је победила Исланд, а Турска Немачку. У наредном колу Италија игра са Немачком у среду у 17.45, а Шпанија са Исландом у 21 сат.

На првом месту групе је Србија са шест бодова и маскималним учинком, Турска има један мање, а следе Немачка, Италија, Шпанија, па Исланд.

Најзаслужнији за победу Италије били су Данило Галинари са 29 поена, осам скокова и шест асистенција и Марко Белинели са 27 поена и седам додавања, а тројке је шутирао седам од девет.

Код Шпанаца расположен је био само Пау Гасол са дабл-дабл учинком од 34 поена и десет скокова, уз пет асистенција.

Италија је нешто боље почела, меч се убрзо претворио у егал, екипе су се смењивале у вођству, ниједна се није осетније "одлепила", али је прва до двоцифрене предности стигла Италија средином треће четвртине.

Од тога момента контролисали су резултат, а Шпанце је мучио шут за три поена (на крају (6/18). Ипак, кад год би Шпанија покушала да се приближи, Италијани би резултатски побегли, пре свега захваљујући Белинелију и Галинарију..

последњој четвртини Италија је имала и више од 10 поена предности, у финишу је Шпанија успела да спусти заостатак, али није имала снаге за преокрет ни решења за расположени италијански двојац.

Андреа Барњани је убацио 18 поена, Аленсандро Ђентиле је додао 13, а два мање је имао Пјетро Арадори.

Никола Миторић меч је завршио са 13 поена, а са по девет Серхио Љуљ и Фелипе Рејес, који је заустављен у другом делу меча.

У наредном колу Хрватска игра са Холандијом у среду од 21 час, а Македонија, која је забележила други пораз, три сата раније игра са Грузијом.

У екипу Хрватске вратио се Бојан Богдановић који је забележио 13 поена и шест скокова. Најефикаснији је био Дарио Шарић са 15 поена и седам ухваћених лопти, а 12 је додао Крунослав Симон.

Код поражених двоцифрен је био само Самарџиски са 10 поена, а по девет су додали Војдан и Дамјан Стојановски.

Хрвати и Македонци одиграли су изједначено прво полуревреме, а гости су на одмор отишли са предносћу од два поена. Преломни моменти догодили су се у трећој четвртини када је Хрватска стекла двоцифрено вођство које у наставку није испуштала. Превагнула је добра одбрана и бољи шут за три поена, у другом полувремену предност домаћина је расла и до 20 поена предности.

Турци су меч преломили већ у првој четвртини када су скоро перфектним шутем стигли до чак 20 поена предности.

Немци су у наставку заиграли боље, серијом 14:3 средином последњег периода преполовили су заостатак, стигли и до -5, али нису имали ни снаге ни времена за потпуни преокрет.

Турску је предводио 20-годишњи Чеди Осман са 17 поена и 5 скокова, а пратили су га Самих Ерден са 16 поена, 9 скокова и 4 асистенције, док су Али Мухамед (Боби Диксон) и Ерсан Иљасова додали по 15 поена.

Најефикаснији у немачком тиму био је Денис Шрудер са 24 поеном уз 6 асистенција и 5 скокова, подбацио је Дирк Новицки са само три коша из игре за 15 поена, док је 13 додао Робин Бенцинг (1/6 за три).

Турска у следећем колу игра са Србијом, у среду од 14:30х, док Немце очекује дуел са Италијом.

Хелени су без проблема надиграли Грузију 79:68, а меч су решили већ у првом полувремену стекавши недостижних 28 поена предности.

Василис Спанулис је у овом мечу стигао да предахне па је постигао само два поена, оба с пенала, без шута из игре, али је имао 5 асистенција.

Грке је у нападу предводио Ник Калатес са 19 поена и 8 проигравања, а пратили су га Костас Куфос и Јанис Адетокумбо са по 12.

Најбољи у селекцији Грузије био је Торнике Шенгелија са 20 поена и 8 скокова, 11 је додао Манучар Маркоишвили, док је Виктор Саникидте убацио 10 поена и ухватио 6 лопти.

Подбацио је Заза Пачулија са само два погођена од осам шутева из игре, па је меч завршио са 4 поена уз 5 асистенција и исто толико изгубљених лопти.

Словенци су у два наврата испуштали двоцифрену предност, али су били сигурни у пенал завршници за другу победу у Загребу.

"Змајчеке" су предводили Клемен Препелич са 16 поена и 6 асистенција, Зоран Драгић са 13 поена, 6 скокова и 5 асистенција, те Јака Блажич са такође 13 поена и Ален Омић са 11 уз 6 скокова.

Одличне Холанђане предводио је Шарлон Клоф са 25 поена, 6 скокова и 4 асистенције, а пратили су га Ворти де Јонг са 19 поена и 6 ухваћених лопти, те Робин Смулдерс са 14 поена.

Словенија након две узастопне победе у следећем мечу игра са фаворитом групе Грчком, док ће Холанђани серију од два пораза покушати да прекину против домаћина Хрватске.

"Змајчеки" су имали наизглед недостижних 12 поена предности на полувремену, али су Холанђани предвођени Клофом праве серију 12:0 и стижу до изједначења средином трећег периода.

Тек у шестом минуту ове четвртине Словенци стижу до коша и серијом Јаке Клобучара од пет поена уз тројку Блажича враћају вођство, али се "Орање" опет враћа до краја квартала углавном поенима са слободних бацања.

Тројкама Блажича и Жупана Словенија опет стиже до +1 шест минута пре краја меча, али Клоф наставља сјајну партију, те уз помоћ Де Јонга враћа свој тим у нови егал (72:70).

Међутим, Клемен Препелич је био сигуран у пенал завршници и донео Словенији другу победу.

Коментари / 0

Оставите коментар