Звездин одговор Милинковићу: Вршиш притисак на судије!

Звездан Терзић сматра да је тренер Партизана изнео неистину.

Фудбал 09.09.2015 | 22:00
Звездин одговор Милинковићу: Вршиш притисак на судије!

Разне су увертире које прате "вечити дерби" српског фудбала, а једна од најчешћих су међусобне оптужбе тренера и функционера Црвене звезде и Партизана.

Уочи 149. лигашког окршаја наша два највећа клуба пракса се није променила.

Тренер црно-белих Зоран Милинковић изјавио је за "Спортски журнал" да његов стручни штаб уочи суботњег дуела на стадиону Рајко Митић анализира Звездину игру и додао:

"Али, често су њени противници остајали са десеторицом, што мења ствари и тера нас да у скенирању ривала будемо пажљивији".

Одговор је убрзо стигао од генералног директора црвено-белих у оставци, Звездана Терзића.

"О Милинковићу могу да кажем све најбоље, радио је код мене у ОФК Београду, али сигурно да то што је изјавио не одговара истини, већ иде у прилог заузимања што боље позиције код судијске екипе која ће водити утакмицу", рекао је Терзић групи новинара у Термама Чатеж, где се екипа Црвене звезде припрема за предстојећи важан меч.

Терзић сматра да је управо Звезда та која је ове сезоне често била жртва судијских одлука.

"Направите анализу, па ћете бити сведоци да су многе судије ове сезоне 'пале' код Судијске организације ФСС управо на грешкама које су начиниле против Црвене звезде".

"Лично, као професионалац, нисам задовољан суђењем које има Црвена звезда. Необјашњиво је да се на 'Маракани', пред 35.000 људи и при резултату 0:0, не свира онакав пенал као што је био против Јавора, да 'махачи' 'падну' у Лучанима зато што су правили грешке на рачун Црвене звезде, а на супротној страни 'падају' судије које су помагале Партизану, као судија који је 'пао' после победе против ОФК Београда 2:1 голом метар из офсајда".

Одлазећи директор црвено-белих каже да је задовољан суђењем у само једном мечу ове сезоне, мада и тада није све било како би требало.

"Црвена звезда се мора изборити за бољи третман код судијских екипа, јер је недопустиво какво суђење има током овог првенства. Могу да кажем да сам задовољан у једној утакмици, против Радничког из Ниша, мада је и ту много отровних стрелица дошло са других страна, а промакло је да је Раднички повео голом из корнера, којем је претходио офсајд од метар и по...", сматра Терзић и додаје:

"Суђење је боље него што је било прошлих сезона, али и даље није на нивоу реномеа Црвене звезде и сигурно неће бити докле год се не промене људи у одређеним структурама ФС Србије".

На питање када очекује те промене, Терзић је одговорио:

"Оне, нажалост, још нису спроведене, а требало је да буду... Мада ево, ушли смо малтене у редовне изборе и неминовност је да дође до њих".

Коментари / 0

Оставите коментар