"Луди Србин" уз "Орлове": Легендарни Грег Поповић прати Србију на ЕП-у!

Један од најбољих кошаркашких тренера на свету, Грег Поповић који од 1996. води Сан Антонио Спарсе, из ложе спортске дворане "Мерцедес Бенц" у Берлину посматрао је наступ Србије у трећем колу Еуробаскета.

Кошарка 10.09.2015 | 13:15
"Луди Србин" уз "Орлове": Легендарни Грег Поповић прати Србију на ЕП-у!

"Орлови" су са 93:64 победили Исланд и наставили свој низ успеха, а Поповић их је све време посматрао из засебног дела трибина, намењеног посебним гостима.

Откуд он у Берлину? Можда да би, просто, гледао неке младе играче који би тек требало да буду драфтовани. Можда да види како иде Србији без Бобија Марјановића, ког баш Сан Антонио није пустио на овај шампионат. А можда је, просто, дошао да ужива. И да гледа - своје.

Како "своје"?

Грег Поповић је рођен пре 66 година у источном Чикагу. Тренерску каријеру већ 19 сезона проводи у екипи Спарса, са којима је освојио пет НБА титула, последњу 2014. Трипут је био биран за тренера године у најјачој лиги света, а уз себе већ дуго, јако дуго, има три другара. Саиграчи из колеџа, Џо Крејмборг, Бил Парсел и Чарли Браун, седе иза стручног штаба и бодре пријатеља као да је сваки његов меч неко велико финале.

Управо је на колеџу садашњи стратег Сан Антонија потпуно збунио Парсела, када је годину дана после Грега стигао међу студенте.

Млади Парсел је, тада већ искусног Поповића, као цимер у четворокреветној соби питао одакле је. Када је чуо презиме, које је врло брзо прерасло у надимак "Попо", а не "Поп" како гласи у модерна времена, упитао је потоњег славног стручњака одакле је.

Разговор је текао овако:

"Одакле сам? Хм. Знаш ли ко је отпочео Први светски рат?", упитао је Поповић.

"Да, знам, један Србин је убио аустроугарског надвојводу Фердинанда", одговорио је Парсел, а онда остао зачуђен следећом реченицом Грега Поповића:

"Е, па ја сам ти луди Србин!".

Коментари / 0

Оставите коментар