Драгојевић: Фудбалери за паре, кошаркаши за славу!

Да није било оних чудесних омладинаца који су покорили планету, ми бисмо скоро заборавили како изгледа фудбалска радост. Штета, замислите да је има колико и због кошаркаша?

Фудбал 09.09.2015 | 20:00
Драгојевић: Фудбалери за паре, кошаркаши за славу!

Воли народ овде фудбал. Истина, неки страни, не домаћи. А српске кошаркаше воли не зато што су нам, ето, дражи успешни, већ зато што се лакше поистоветимо са њима него са онима који у репрезентацији делују као да су ту залутали.

- Задовољство је гледати ове момке, њихове физиономије, понашање. Све супротно од оног што ми изазива нелагоду када гледам наше фудбалере - поручио је наш редитељ и сценариста Срђан Драгојевић после успеха кошаркаша на Евробаскету.

Нелагоду не стварају пуки неуспеси, они су саставни део живота. Ова фудбалска нелагода јавља се као последица одсуства залагања на травнатом терену, на коме више нема тимског духа који би морао да је главна спона између талента и циља.

- Заборавило се код нас да игра и успеси у фудбалу почивају на памети, истрајности, солидарности, пристојности, пожртвованости, васпитању - сматра Драгојевић.

Све то се може видети у сваком тренутку постојања наших кошаркаша, који су победили Шпанце и домаћине, Немце. А после тога, малтене сви одреда, рекли су: “Морамо ми боље, треба исправити неке ствари”. Фудбалери се, међутим, тешко одлучују на јавну самокритику, што доводи до тога да народ на њих гледа као на незаинтересован скуп појединаца.

- Болно је ових дана читати изјаве наших фудбалских репрезентативаца. На основу њих се види да, јадни, не схватају ништа и да их се не тиче - потврђује прослављени редитељ и сценариста.

Кошаркаши су успели да целу нацију прикују уз ТВ екране, а на трибине у Берлину призову 5.000 наших сународника. Фудбалери? Онако окупљени и „организовани“ у репрезентацији не занимају никог.

- Занимљиво је колико су то “успешни” и сугестивни људи када су успели стотинама хиљада људи у Србији да огаде најлепшу игру на свету - поручује Драгојевић.

Много буре је подигла непристојна мајица Александра Митровића у којој је дошао на припреме за мечеве са Јерменијом и Француском, а на којој је било приказано женско попрсје.

- Добро је што се Митровић на окупљању појавио баш са онаквом мајицом. Метафорички, то је, заправо, застава оваквог Фудбалског савеза Србије - истиче Срђан Драгојевић.

Коментари / 0

Оставите коментар