Милинковић: Вјерујем у Фабрисија, вјерујем у Алена!

Тренер Партизана Зоран Милинковић каже да му је тешко да анализира игру Црвене звезде, јер су црвено-бели често имали играча више на терену. Подршка штоперу Фабрисију. Саша Илић може да се изједначи са Моцом Вукотићем.

Фудбал 09.09.2015 | 15:20
Милинковић: Вјерујем у Фабрисија, вјерујем у Алена!

У суботу нас очекује нови фудбалски "вечити дерби" (149. по реду), најважнија утакмица у српском фудбалу.

Док се црвено-бели оштре у Словенији, Партизан ради у Београду. Пред меч у суботу (18х) на стадиону "Рајко Митић", тренер Партизана Зоран Милинковић са својим сарадницима покушава да "провали" игру Звезде.

Каже да то није баш лако, јер је Звезда почела првенство са једним тимом, а онда је дошло много нових играча. Уз то, напоимње Милинковић, Звезда је у првенству чести имала играча више на терену.

"Анализирамо Звезду, али често су њени противници остајали са десеторицом, што мења ствари и тера нас да у скенирању ривала будемо пажљивији", каже он за "Спортски журнал".

И Партизан је довео нове играче (тачно 10), од којих Немања Михајловић не може да наступа до јануара.

О Алену Стевановићу и Николи Лековићу, Милинковић има речи хвале, али не открива да ли ће бити у тиму за "вечити дерби".

"Ален Стевановић је дошао у Партизан да се врати у национални тим, верујем у Алена!", каже Милинковић о фудбалеру који је протеклих година играо у италијанском фудбалу, а који је играо за Србију у време док је селектор био Синиша Михајловић.

Много се прича о штоперу Фабрисију. Његови киксеви уносе нервозу у тим, нервирају навијаче. Ипак, Милинковић не дели та мишљења.

"Не бих коментарисао форму својих играча... Треба имати у виду да је странац и да је дошао са другог континента. Знамо ми који смо играли у иностранству - потребно је време. И даље верујем да је Фабрисио квалитетан играч. Потребно му је време", каже шеф стручног штаба Партизана.

О томе да ли ће повређени Валери Божинов бити у комбинацији за тим против Црвене звезде, Милинковић није открио ништа. Божинов се повредио у реванш мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона против БАТЕ Борисова и од тада је на лечењу у Бугарској.

САША ИЛИЋ КАО МОЦА ВУКОТИЋ
Ако у суботу истрчи на терен ривала, Саша Илић, истинска легенда Партизана, изједначиће рекорд још једне легенде црно-белих, Момчила Моце Вукотића. Биће то Илићу 25. "вечити дерби" у каријери. Саша Илић је први пут играо против Звезде пре 18 година(!) и у претходна 24 сусрета колико је одиграо има негативан скор: осам победа, пет ремија и 11 пораза. Дао је и четири гола (у 112, 113, 116. и 119. вечитом дербију). У суботу ће бити одигран 149. "вечити дерби".

Коментари / 0

Оставите коментар