ЕП: Бели и другови ''лове Рибаре'' од 14:30!

После дана одмора, репезентација Србије од 14.30 часова у Берлину игра против Исланда меч трећег кола групе Б на Европском првенству.

Кошарка 08.09.2015 | 14:00
ЕП: Бели и другови ''лове Рибаре'' од 14:30!

'Орлови' се после перфектног старта и победа над Шпанијом (80:70) и домаћином Немачком (68:66) налазе на првом месту у групи, па дуел са Исланђанима, који су оба пута поражени, чекају нешто растерећенији, али ће свакако ићи на нови тријумф.

Ипак, селектор Александар Ђорђевић не жели ништа да препушта случају – најављујући максимално озбиљан приступ мечу.

У другом мечу дана, у оквиру наше групе, састају се Немачка и Турска (17.45), дан затварају Шпанија и Италија, а све четири селекције имају половичан учинак.

"Када је почетак шампионата, када су сви свежи, онда не постоји екипа која је фаворит. Поштујемо сваког противника, па тако и Исланд", рекао је Ђорђевић, "Они играју овде са феноменалном подршком навијача, поседују тимски дух, играју типичну брзу кошарку, сви им шутирају за три поена, а у одбрани су изузетно паметни код преузимања. Показали су квалитет и карактер".

Селектор је додао да је здравствени билтен репрезентације добар и да је екипа спремна за одлучујуће три утакмице (Турска, Италија) у групној фази такмичења.

С друге стране, Исланђани, који по први пут у својој историји учествују на шампионату Старог Континента, за деул са Србијом спремали су се колективном јогом и сигурно ће дати све од себе да се што боље прикажу – као што је и био случај у прва два сусрета, када су намучили Немце и Италијане.

Најбољи играч 'Рибара' Јон Стефансон рекао је да ће се његов тим борити против Србије, иако је све на страни екипе Александра Ђорђевића.

"О Срби. Волим Србе“, рекао је Стефансон нашим новинарима на констатацију да долазе из Србије. Биће то заиста тешка утакмица за нас. Срби су Срби, они су такође ратници, јачи и снажнији од нас, талентованији, али ми се никоме нећемо предати. Трдићемо се да одиграмо добар меч и да дамо све од себе баш као и против Немачке и Италије. Мислим да је ово најтежа група у историји шампионата Европе, али ми се боримо и мислим да свако сваког мора да поштује", рекао је Стефансон.

Меч Србије и Исланда игра се у Мерцедес Бенц Арени у главном граду Немачке од 14.30.

Коментари / 0

Оставите коментар