EP: Beli i drugovi ''love Ribare'' od 14:30!

Posle dana odmora, repezentacija Srbije od 14.30 časova u Berlinu igra protiv Islanda meč trećeg kola grupe B na Evropskom prvenstvu.

Košarka 08.09.2015 | 14:00
EP: Beli i drugovi ''love Ribare'' od 14:30!

'Orlovi' se posle perfektnog starta i pobeda nad Španijom (80:70) i domaćinom Nemačkom (68:66) nalaze na prvom mestu u grupi, pa duel sa Islanđanima, koji su oba puta poraženi, čekaju nešto rasterećeniji, ali će svakako ići na novi trijumf.

Ipak, selektor Aleksandar Đorđević ne želi ništa da prepušta slučaju – najavljujući maksimalno ozbiljan pristup meču.

U drugom meču dana, u okviru naše grupe, sastaju se Nemačka i Turska (17.45), dan zatvaraju Španija i Italija, a sve četiri selekcije imaju polovičan učinak.

"Kada je početak šampionata, kada su svi sveži, onda ne postoji ekipa koja je favorit. Poštujemo svakog protivnika, pa tako i Island", rekao je Đorđević, "Oni igraju ovde sa fenomenalnom podrškom navijača, poseduju timski duh, igraju tipičnu brzu košarku, svi im šutiraju za tri poena, a u odbrani su izuzetno pametni kod preuzimanja. Pokazali su kvalitet i karakter".

Selektor je dodao da je zdravstveni bilten reprezentacije dobar i da je ekipa spremna za odlučujuće tri utakmice (Turska, Italija) u grupnoj fazi takmičenja.

S druge strane, Islanđani, koji po prvi put u svojoj istoriji učestvuju na šampionatu Starog Kontinenta, za deul sa Srbijom spremali su se kolektivnom jogom i sigurno će dati sve od sebe da se što bolje prikažu – kao što je i bio slučaj u prva dva susreta, kada su namučili Nemce i Italijane.

Najbolji igrač 'Ribara' Jon Stefanson rekao je da će se njegov tim boriti protiv Srbije, iako je sve na strani ekipe Aleksandra Đorđevića.

"O Srbi. Volim Srbe“, rekao je Stefanson našim novinarima na konstataciju da dolaze iz Srbije. Biće to zaista teška utakmica za nas. Srbi su Srbi, oni su takođe ratnici, jači i snažniji od nas, talentovaniji, ali mi se nikome nećemo predati. Trdićemo se da odigramo dobar meč i da damo sve od sebe baš kao i protiv Nemačke i Italije. Mislim da je ovo najteža grupa u istoriji šampionata Evrope, ali mi se borimo i mislim da svako svakog mora da poštuje", rekao je Stefanson.

Meč Srbije i Islanda igra se u Mercedes Benc Areni u glavnom gradu Nemačke od 14.30.

Komentari / 0

Ostavite komentar