Звезда на ''специјалним припремама'' пред Партизан!

Фудбалери Црвене звезде отишли на мини-припреме у Терме Чатеж где ће имати једну контролну утакмицу пред "вечити дерби".

Фудбал 06.09.2015 | 13:00
Звезда на ''специјалним припремама'' пред Партизан!

Репрезентативну паузу због које се клупски фудбал паузира на две недеље Миодраг Божовић и његови играчи ће искористити за мини-припреме у Словенији, у добро познатом месту Терме Чатеж, где су боравили и током главних (летњих) припрема.

Стручни штаб је предвидео неколико дана одмора за фудбалере Црвене звезде после победе над Младости у Лучанима резултатом 3:0, али су потом играчи у петак ујутро отпутовали у Словенију. Миодраг Божовић је после утакмице против Младости отишао до Црне Горе, одакле самостално долази у Терме Чатеж, место где ће Звезда одиграти и пријатељску утакмицу против Крке из Новог Места (субота, 17 часова).

Биће занимљиво кога ће тренер Миодраг Божовић уврстити у екипу у том мечу, с обзиром на то да има велики број играча који конкуришу за тим.

Са екипом једино нису путовали играчи који имају обавезе у разним репрезентативним узрастима, па тако до средине следеће недеље на неколицину играча.

Због репрезентативних обавеза недоступни су: Марко Петковић (А тим Србије) и Марко Грујић, Вукашин Јовановић и Филип Манојловић (млада репрезентација), док су Марко Мијаиловић, Филип Станковић и Лука Јовић учесници омладинског турнира "Стеван-Ћеле Вилотић".

На "списку путника у Словенију" нашли су се и повређени Луис Ибањез и голман Марко Тркуља, као и најновија појачања Црвене звезде Славољуб Срнић и Немања Супић, фудбалери који су потписали последњег дана прелазног рока и тек их чека деби у црвено-белом дресу (Славољуба по други пут).

Црвена звезда се током летњег прелазног рока тим појачала са чак 11 играча, дакле читавим тимом!

Дошли су Луис Ибањез, Уго Виеира, Идан Веред, Александар Катаи, Зоран Рендулић, Мичел Доналд, Срђан Плавшић, Предраг Сикимић, Владимир Јововић, Славољуб Срнић и Немања Супић.

Последња тројица још увек нису дебитовала у дресу Црвене звезде, а подсетимо, пре њих је то учинило већ 27 фудбалера овог клуба и то у само 10 утакмица од почетка сезоне!

Ако узмемо у обзир да већина њих нису доведени да само седе на клупи, близу смо и тридесетог фудбалера у дресу Црвене звезде у сезони 2015/16.

Бар још толико играча се спомињало као потенцијално појачање црвено-белих, а последњи у низу био је нападач Еривелто. Најбољи стрелац друге португалске лиге био је на корак од трансфера у Црвену звезду, али је његов долазак стопиран на инсистирање Миодрага Божовића, вероватно због већ превелике конкуренције на тој позицији.

Када су у питању одласци, и ту се ради о великом броју фудбалера.

Клуб су напустили Дарко Лазић, Дарко Лазовић, Милош Босанчић, Александар Ковачевић, Вукан Савићевић и, као најзначајнији одлазак – Предраг Рајковић у Макаби.

А ту су и бројне позајмице: Ђорђе Деспотовић (Каират), Џошуа Паркер (Абердин), Даниел Аврамовски (ОФК Београд), Душан Живковић (Спартак), Марко Маринковић (Спартак), Златко Иличић (Сопот), Огњен Обрадовић (Сопот), Милош Стојановић (Бежанија), Филип Манојловић (Бежанија), Немања Тошић (ИМ Раковица), Дарко Грозданоски (БАСК), Марко Жикић (Локомотива Београд)...

Да је Божовић свестан огромног играчког кадра који има на располагању говори и то да је желео да позајми Цветковића, Мбођа и Ахчина, који су то одбили, па ће највероватније због тога бити и кажњени.

Тренер Божовић је у 10 утакмица колико је на челу Црвене звезде испробао велики број играча, али како утакмице одмичу чини се да је све ближи "првих 11". Томе је нарочито допринело ангажовање Мичела Доналда и играње Марка Грујића на средини терена, па су они најсигурнији "стартери" за дерби са Партизаном.

Финалне припреме требало би да му помогну да искристалише 11 играча који ће почети "вечити дерби", а највећа дилема остаје позиција левог бека.

Најновија информација је да ће Луис "Лучо" Ибањез бити спреман да заузме ту позицију, у противном, Миодраг Божовић ће морати да бира између Душана Анђелковића и Михајла Ристића, а посебно ће бити интересантно да ли ће Славољуб Срнић дебитовати у том мечу.

Подсетимо, дуел Црвене звезде и Партизана игра се 12. септембра у 18 часова на стадиону Црвене звезде.

Ово је први пут после пет година да Црвена звезда у "вечити дерби" улази као првопласирана екипа.

Коментари / 0

Оставите коментар