Zvezda na ''specijalnim pripremama'' pred Partizan!

Fudbaleri Crvene zvezde otišli na mini-pripreme u Terme Čatež gde će imati jednu kontrolnu utakmicu pred "večiti derbi".

Fudbal 06.09.2015 | 13:00
Zvezda na ''specijalnim pripremama'' pred Partizan!

Reprezentativnu pauzu zbog koje se klupski fudbal pauzira na dve nedelje Miodrag Božović i njegovi igrači će iskoristiti za mini-pripreme u Sloveniji, u dobro poznatom mestu Terme Čatež, gde su boravili i tokom glavnih (letnjih) priprema.

Stručni štab je predvideo nekoliko dana odmora za fudbalere Crvene zvezde posle pobede nad Mladosti u Lučanima rezultatom 3:0, ali su potom igrači u petak ujutro otputovali u Sloveniju. Miodrag Božović je posle utakmice protiv Mladosti otišao do Crne Gore, odakle samostalno dolazi u Terme Čatež, mesto gde će Zvezda odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Krke iz Novog Mesta (subota, 17 časova).

Biće zanimljivo koga će trener Miodrag Božović uvrstiti u ekipu u tom meču, s obzirom na to da ima veliki broj igrača koji konkurišu za tim.

Sa ekipom jedino nisu putovali igrači koji imaju obaveze u raznim reprezentativnim uzrastima, pa tako do sredine sledeće nedelje na nekolicinu igrača.

Zbog reprezentativnih obaveza nedostupni su: Marko Petković (A tim Srbije) i Marko Grujić, Vukašin Jovanović i Filip Manojlović (mlada reprezentacija), dok su Marko Mijailović, Filip Stanković i Luka Jović učesnici omladinskog turnira "Stevan-Ćele Vilotić".

Na "spisku putnika u Sloveniju" našli su se i povređeni Luis Ibanjez i golman Marko Trkulja, kao i najnovija pojačanja Crvene zvezde Slavoljub Srnić i Nemanja Supić, fudbaleri koji su potpisali poslednjeg dana prelaznog roka i tek ih čeka debi u crveno-belom dresu (Slavoljuba po drugi put).

Crvena zvezda se tokom letnjeg prelaznog roka tim pojačala sa čak 11 igrača, dakle čitavim timom!

Došli su Luis Ibanjez, Ugo Vieira, Idan Vered, Aleksandar Katai, Zoran Rendulić, Mičel Donald, Srđan Plavšić, Predrag Sikimić, Vladimir Jovović, Slavoljub Srnić i Nemanja Supić.

Poslednja trojica još uvek nisu debitovala u dresu Crvene zvezde, a podsetimo, pre njih je to učinilo već 27 fudbalera ovog kluba i to u samo 10 utakmica od početka sezone!

Ako uzmemo u obzir da većina njih nisu dovedeni da samo sede na klupi, blizu smo i tridesetog fudbalera u dresu Crvene zvezde u sezoni 2015/16.

Bar još toliko igrača se spominjalo kao potencijalno pojačanje crveno-belih, a poslednji u nizu bio je napadač Erivelto. Najbolji strelac druge portugalske lige bio je na korak od transfera u Crvenu zvezdu, ali je njegov dolazak stopiran na insistiranje Miodraga Božovića, verovatno zbog već prevelike konkurencije na toj poziciji.

Kada su u pitanju odlasci, i tu se radi o velikom broju fudbalera.

Klub su napustili Darko Lazić, Darko Lazović, Miloš Bosančić, Aleksandar Kovačević, Vukan Savićević i, kao najznačajniji odlazak – Predrag Rajković u Makabi.

A tu su i brojne pozajmice: Đorđe Despotović (Kairat), Džošua Parker (Aberdin), Daniel Avramovski (OFK Beograd), Dušan Živković (Spartak), Marko Marinković (Spartak), Zlatko Iličić (Sopot), Ognjen Obradović (Sopot), Miloš Stojanović (Bežanija), Filip Manojlović (Bežanija), Nemanja Tošić (IM Rakovica), Darko Grozdanoski (BASK), Marko Žikić (Lokomotiva Beograd)...

Da je Božović svestan ogromnog igračkog kadra koji ima na raspolaganju govori i to da je želeo da pozajmi Cvetkovića, Mbođa i Ahčina, koji su to odbili, pa će najverovatnije zbog toga biti i kažnjeni.

Trener Božović je u 10 utakmica koliko je na čelu Crvene zvezde isprobao veliki broj igrača, ali kako utakmice odmiču čini se da je sve bliži "prvih 11". Tome je naročito doprinelo angažovanje Mičela Donalda i igranje Marka Grujića na sredini terena, pa su oni najsigurniji "starteri" za derbi sa Partizanom.

Finalne pripreme trebalo bi da mu pomognu da iskristališe 11 igrača koji će početi "večiti derbi", a najveća dilema ostaje pozicija levog beka.

Najnovija informacija je da će Luis "Lučo" Ibanjez biti spreman da zauzme tu poziciju, u protivnom, Miodrag Božović će morati da bira između Dušana Anđelkovića i Mihajla Ristića, a posebno će biti interesantno da li će Slavoljub Srnić debitovati u tom meču.

Podsetimo, duel Crvene zvezde i Partizana igra se 12. septembra u 18 časova na stadionu Crvene zvezde.

Ovo je prvi put posle pet godina da Crvena zvezda u "večiti derbi" ulazi kao prvoplasirana ekipa.

Komentari / 0

Ostavite komentar