Послодавци очекују нови закон о раду

У Унији удружења послодаваца Републике Српске очекују радни текст новог закона о раду, на којем ће заједно са социјалним партнерима радити у наредном периоду.

Република Српска 01.09.2015 | 13:40
Послодавци очекују нови закон о раду

Директор ове пословне уније Саша Аћић рекао је данас у изјави новинарима да очекује да ће у наредна два до три мјесеца у Народној скупштини РС бити усвојен нови закон о раду.

За разлику од послодаваца, Савез синдиката не пристаје на доношење новог радног законодавства у овом бх.ентитету.

Предсједница тог синдиката Ранка Мишић раније је неколико пута поновила да нема никакве потребе за доношењем новог закона о раду у РС, јер је постојећи модеран и флексибилан и да је кључ проблема у његовом непримјењивању.

„Закон о раду РС је довољно флексибилан, није препрека економском напретку и запошљавању, те доласку страних инвестиција“, утврдила је Мишић и додала да Савез синдиката РС никада неће пристати на смањење достигнутих радничких и синдикалних права.

Министар рада у РС Миленко Савановић недавно је рекао да гарантује да нови закон о раду носи добра рјешења, која ће сигурно бити афирмативна за раднике, послодавце и институције, а прије свега за све грађане РС.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Брле

01.09.2015 12:06

Јесмо ли ми стварно овце. Све сто нови закон предвидја, ја не знам ни једног послодавца да је то до сада користио. Јесу ли то они до сада радили против законито. Каква расправа, о цему ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

да да

01.09.2015 13:51

Строг закон за послодавце и раднике.То це и те како морати да се постује.

Name

РСПхантом

01.09.2015 14:14

Мени и другим радницима Вукасин Војиновиц-Вуле дугује од 4000-8000км кроз плате и по 1.5 годину не уплаценог пензионог и здравственог.И опет ником ниста,за њих ти закон ни ни вазе.Кад и нема дрзаве да то одрадјује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

01.09.2015 15:51

Ако се усвоји нови закон о раду треба распустити и Владу и Народну Скупштину и Синдикат Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ