Poslodavci očekuju novi zakon o radu

U Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske očekuju radni tekst novog zakona o radu, na kojem će zajedno sa socijalnim partnerima raditi u narednom periodu.

Republika Srpska 01.09.2015 | 13:40
Poslodavci očekuju novi zakon o radu

Direktor ove poslovne unije Saša Aćić rekao je danas u izjavi novinarima da očekuje da će u naredna dva do tri mjeseca u Narodnoj skupštini RS biti usvojen novi zakon o radu.

Za razliku od poslodavaca, Savez sindikata ne pristaje na donošenje novog radnog zakonodavstva u ovom bh.entitetu.

Predsjednica tog sindikata Ranka Mišić ranije je nekoliko puta ponovila da nema nikakve potrebe za donošenjem novog zakona o radu u RS, jer je postojeći moderan i fleksibilan i da je ključ problema u njegovom neprimjenjivanju.

„Zakon o radu RS je dovoljno fleksibilan, nije prepreka ekonomskom napretku i zapošljavanju, te dolasku stranih investicija“, utvrdila je Mišić i dodala da Savez sindikata RS nikada neće pristati na smanjenje dostignutih radničkih i sindikalnih prava.

Ministar rada u RS Milenko Savanović nedavno je rekao da garantuje da novi zakon o radu nosi dobra rješenja, koja će sigurno biti afirmativna za radnike, poslodavce i institucije, a prije svega za sve građane RS.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Brle

01.09.2015 12:06

Jesmo li mi stvarno ovce. Sve sto novi zakon predvidja, ja ne znam ni jednog poslodavca da je to do sada koristio. Jesu li to oni do sada radili protiv zakonito. Kakva rasprava, o cemu ?

ODGOVORITE
Name

da da

01.09.2015 13:51

Strog zakon za poslodavce i radnike.To ce i te kako morati da se postuje.

Name

RSPhantom

01.09.2015 14:14

Meni i drugim radnicima Vukasin Vojinovic-Vule duguje od 4000-8000km kroz plate i po 1.5 godinu ne uplacenog penzionog i zdravstvenog.I opet nikom nista,za njih ti zakon ni ni vaze.Kad i nema drzave da to odradjuje.

ODGOVORITE
Name

Bole

01.09.2015 15:51

Ako se usvoji novi zakon o radu treba raspustiti i Vladu i Narodnu Skupštinu i Sindikat Republike Srpske.

ODGOVORITE