Хрвати непоражени чекају Евробаскет!

Репрезентација Хрватске са девет победа у низу дочекује почетак Европског првенства петог септембра, у главном граду своје земље.

Кошарка 31.08.2015 | 11:00
Хрвати непоражени чекају Евробаскет!

'Ватрени' су у последњој провери били бољи од Израела 86:75, па су тако, после тријумфа над Босном и Херцеговином и Естонијом, са три победе освојили турнир у Загребу.

За домаћу селекцију на овом мечу нису играли Дарио Шарић, Марко Томас, који су одмарали, као ни Бојан Богдановић – због повреде скочног зглоба.

Иако су Хрвати на крају славили двоцифреном разликом, гости из Израела добро су се држали током већег дела сусрета, а на одмор су отишли са девет поена предности.

Ипак, Велимир Перасовић се одлучио за зону у наставку дуела, домаћи су преокренули резултат, да би после тројке Омера Каспија гости пришли на само пет поена заостатка, на минут до краја. Међутим, Стипчевић је одговорио на исти начин и потврдио тријумф свог тима.

У победничком тиму највише су се истакли Дамјан Рудеж и Рок Стипчевић са по 15 поена, док је Роко Лени Укић убацио три мање, уз пет асистенција.

С друге стране, госте је предводио играч Сакраменто Кингса Каспи са 23 поена, осам скокова и пет асистенција. Јивзори је убацио 12, а Дор Фишер десет поена.

У другом мечу дана, БИХ је савладала Естонију 85:76, а најбољи у слављеничком тиму био је Андрија Стипановић са 19 поена. Пратио га је Елмедин Кикановић са четири мање и четири ухваћене лопте, док се код Естонаца истакао Стен Сок са 19 поена и пет асистенција.

Коментари / 0

Оставите коментар