Hrvati neporaženi čekaju Evrobasket!

Reprezentacija Hrvatske sa devet pobeda u nizu dočekuje početak Evropskog prvenstva petog septembra, u glavnom gradu svoje zemlje.

Košarka 31.08.2015 | 11:00
Hrvati neporaženi čekaju Evrobasket!

'Vatreni' su u poslednjoj proveri bili bolji od Izraela 86:75, pa su tako, posle trijumfa nad Bosnom i Hercegovinom i Estonijom, sa tri pobede osvojili turnir u Zagrebu.

Za domaću selekciju na ovom meču nisu igrali Dario Šarić, Marko Tomas, koji su odmarali, kao ni Bojan Bogdanović – zbog povrede skočnog zgloba.

Iako su Hrvati na kraju slavili dvocifrenom razlikom, gosti iz Izraela dobro su se držali tokom većeg dela susreta, a na odmor su otišli sa devet poena prednosti.

Ipak, Velimir Perasović se odlučio za zonu u nastavku duela, domaći su preokrenuli rezultat, da bi posle trojke Omera Kaspija gosti prišli na samo pet poena zaostatka, na minut do kraja. Međutim, Stipčević je odgovorio na isti način i potvrdio trijumf svog tima.

U pobedničkom timu najviše su se istakli Damjan Rudež i Rok Stipčević sa po 15 poena, dok je Roko Leni Ukić ubacio tri manje, uz pet asistencija.

S druge strane, goste je predvodio igrač Sakramento Kingsa Kaspi sa 23 poena, osam skokova i pet asistencija. Jivzori je ubacio 12, a Dor Fišer deset poena.

U drugom meču dana, BIH je savladala Estoniju 85:76, a najbolji u slavljeničkom timu bio je Andrija Stipanović sa 19 poena. Pratio ga je Elmedin Kikanović sa četiri manje i četiri uhvaćene lopte, dok se kod Estonaca istakao Sten Sok sa 19 poena i pet asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar