Шулц: Чланице морају уклонити блокаде

"Упадљиви неуспјеси" појединих европских земаља да преузму избјеглице Средоземно море су претворили у масовну гробницу и стварају страшне сцене на границама, рекао је данас предсједник Европског парламента Мартин Шулц.

Свијет 29.08.2015 | 15:03
Шулц: Чланице морају уклонити блокаде

Према његовим ријечима, земље, које су биле против приједлога ЕУ о заједничком плану морају да учине више на рјешавању кризе која добија на интензитету због прилива миграната.

"Не суочавамо се са неуспјехом ЕУ већ појединих Влада које нису жељеле одговорност и тиме су засметале заједничком европском рјешењу", изјавио је Шулц њемачком дневнику "Ди Велт".

Он је нагласио да Владе појединих чланица ЕУ морају коначно уклонити своје блокаде и тиме окончати "безвриједну игру".

Шулц није издвојио ниједну земљу.

Међутим, Мађарска, која је чланица Шенгенске зоне, гради ограду дуж границе са Србијом како би спријечила, како наводи, пријетњу по европску безбједност, напредак и идентитет.

Британија је већ дуже вријеме изузета из регулатива ЕУ о границама, уз Ирску и Данску. Источновевропске емље сматрају да се имигранти једноставно неће уклопити у свакодневни живот.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Војин

29.08.2015 13:20

Геј енклава Ватикан је усвојила на концилу 1922 године Карнегијев план. Према том плану Европу треба населити са Азијатима и обојенима да се помешамо са њима. Да постанемо крдо истих особина да се лакше управља са нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Консеквенца

29.08.2015 13:43

Све државе које су се оградиле жицом, или имале намјеру, избацити из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

29.08.2015 16:36

Свака земља која поставља жице ограде одстранити је треба од цивилизације.

ОДГОВОРИТЕ