Šulc: Članice moraju ukloniti blokade

"Upadljivi neuspjesi" pojedinih evropskih zemalja da preuzmu izbjeglice Sredozemno more su pretvorili u masovnu grobnicu i stvaraju strašne scene na granicama, rekao je danas predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc.

Svijet 29.08.2015 | 15:03
Šulc: Članice moraju ukloniti blokade

Prema njegovim riječima, zemlje, koje su bile protiv prijedloga EU o zajedničkom planu moraju da učine više na rješavanju krize koja dobija na intenzitetu zbog priliva migranata.

"Ne suočavamo se sa neuspjehom EU već pojedinih Vlada koje nisu željele odgovornost i time su zasmetale zajedničkom evropskom rješenju", izjavio je Šulc njemačkom dnevniku "Di Velt".

On je naglasio da Vlade pojedinih članica EU moraju konačno ukloniti svoje blokade i time okončati "bezvrijednu igru".

Šulc nije izdvojio nijednu zemlju.

Međutim, Mađarska, koja je članica Šengenske zone, gradi ogradu duž granice sa Srbijom kako bi spriječila, kako navodi, prijetnju po evropsku bezbjednost, napredak i identitet.

Britanija je već duže vrijeme izuzeta iz regulativa EU o granicama, uz Irsku i Dansku. Istočnovevropske emlje smatraju da se imigranti jednostavno neće uklopiti u svakodnevni život.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vojin

29.08.2015 13:20

Gej enklava Vatikan je usvojila na koncilu 1922 godine Karnegijev plan. Prema tom planu Evropu treba naseliti sa Azijatima i obojenima da se pomešamo sa njima. Da postanemo krdo istih osobina da se lakše upravlja sa nama!

ODGOVORITE
Name

Konsekvenca

29.08.2015 13:43

Sve države koje su se ogradile žicom, ili imale namjeru, izbaciti iz EU.

ODGOVORITE
Name

Fikret

29.08.2015 16:36

Svaka zemlja koja postavlja žice ograde odstraniti je treba od civilizacije.

ODGOVORITE