Мур: Анализираће се рад Тужилаштва БиХ

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур изразио је наду да ће правосудне институције у БиХ потврдити опредијељеност владавини права, те у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а допринијети настојањима да буде унапријеђен рад правосуђа да би све особе, одговорне за злочине, биле изведене пред лице правде.

Босна и Херцеговина 29.08.2015 | 09:43
Мур: Анализираће се рад Тужилаштва БиХ

Мур је истакао да ће извјештај судије Краљевског суда Енглеске Џоане Корнер о раду Тужилаштва БиХ бити завршен, упркос томе што јој Тужилаштво није дозволило анализу рада и приступ предметима ратних злочина.

Он је истакао да су Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ и Суд БиХ пружили Корнеровој пуну подршку у обављању овог задатка под покровитељством ОЕБС-а.

"Мисија ОЕБС-а цијени повјерљивост, тајност и непристрасност поступка као најважније постулате ефикасног правосудног система. У том смислу и очекујемо да правосудне институције раде са нама да би потврдиле своју опредијељеност за владавину права у БиХ", рекао је Мур за "Глас Српске".

Он је оцијенио да је сарадња Хашког трибунала и Мисије ОЕБС-а у БиХ на веома високом нивоу, да су им активности усаглашене и имају заједнички циљ - унапријеђење правосудног сектора у БиХ да би особе оговорне за злочине биле изведене пред лице правде.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Родео

29.08.2015 08:01

Има да се ради како Додик каже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чувар.

29.08.2015 08:44

ХАПСИТИ СВЕ КОЈИ СУ УБИЈАЛИ НЕВИНЕ ЦИВИЛЕ.ТО СУ ЗВИЈЕРИ, И МЈЕСТО ИМ ЈЕ У ЗАТВОРУ.ОДМАХ, ХИТНО !!!!

Name

ВОЈВОДА

29.08.2015 08:20

Е мој Џонатане. Ти или си у големој заблуди или нас зајебаваш. Па цео свет зна и види да је правосуђе на нивоу бх под утицајем бошњачке тзв. политичке елите и да се у ствари ради о кривосуђу, а не о правосуђу. Н. Орић на слободи (као ограничено му кретање, а Србима за наводну крађу кокошке одређују и продужавају притвор, морам мало да карикирам иако знам да ова дела нису у надлежности наметнутог нам правосуђа на нивоу бх од стране тзв. ниских предсавника). И кладим се да ће клипана Орића ослободити ''због недостатка доказа'', а Срби ће два дана то коментарисати и заборавити као и на Ј. Дивјака, Е. Ганићија, А. Дудаковића и да не помињемо покушај убиства А. Вучића. очигледно ја да овде луд збуњеног...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈВОДА

29.08.2015 09:12

Знамо ми да Мур није наиван. Само се прави блесав. Али плашим се да смо ми наивни. Па зар не видите да изопачени запад, вероватно уз помоћ Ватикана и ко зна кога још, покушава да Србима наметне колективну кривицу и прогласи нас геноцидним, након чега се нико неће сећати усташких и нацифашистичких злочина. Заборавиће се на холокауст и Аушвиц, а геноцид у Јасеновцу, Пребиловцима, Бихаћу, Ливну, Јадовном, Градини, након тога испашће да се никада није ни десио. Дакле, није случајно злочин у Сребреници окарактерисан као геноцид, иако се под делом и појмом геноцида подразумева клање и затирање свега од колевке до стараца који су једном ногом у гробу, и сада одједаред квлификација тзв. ограниченог геноцида се пласира с намером да се заборави улога Ватикана и католичке цркве (Степинац, фра Мајсторовић и др. на овим несрећним просторима). И на крају ће Кроација, Немачка, Италија... испасти антифашистичке, а ми геноцидни. Боже,ако те има,помози.

Name

МИЛО ТИЛО

29.08.2015 08:27

А ста радисте 20 година никог од Босњак не ухапсисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

31.08.2015 08:46

Ја изражавам наду да ћу убрзо бити милијардер.

ОДГОВОРИТЕ