Mur: Analiziraće se rad Tužilaštva BiH

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izrazio je nadu da će pravosudne institucije u BiH potvrditi opredijeljenost vladavini prava, te u saradnji sa Misijom OEBS-a doprinijeti nastojanjima da bude unaprijeđen rad pravosuđa da bi sve osobe, odgovorne za zločine, bile izvedene pred lice pravde.

Bosna i Hercegovina 29.08.2015 | 09:43
Mur: Analiziraće se rad Tužilaštva BiH

Mur je istakao da će izvještaj sudije Kraljevskog suda Engleske Džoane Korner o radu Tužilaštva BiH biti završen, uprkos tome što joj Tužilaštvo nije dozvolilo analizu rada i pristup predmetima ratnih zločina.

On je istakao da su Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH i Sud BiH pružili Kornerovoj punu podršku u obavljanju ovog zadatka pod pokroviteljstvom OEBS-a.

"Misija OEBS-a cijeni povjerljivost, tajnost i nepristrasnost postupka kao najvažnije postulate efikasnog pravosudnog sistema. U tom smislu i očekujemo da pravosudne institucije rade sa nama da bi potvrdile svoju opredijeljenost za vladavinu prava u BiH", rekao je Mur za "Glas Srpske".

On je ocijenio da je saradnja Haškog tribunala i Misije OEBS-a u BiH na veoma visokom nivou, da su im aktivnosti usaglašene i imaju zajednički cilj - unaprijeđenje pravosudnog sektora u BiH da bi osobe ogovorne za zločine bile izvedene pred lice pravde.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rodeo

29.08.2015 08:01

Ima da se radi kako Dodik kaže!

ODGOVORITE
Name

Čuvar.

29.08.2015 08:44

HAPSITI SVE KOJI SU UBIJALI NEVINE CIVILE.TO SU ZVIJERI, I MJESTO IM JE U ZATVORU.ODMAH, HITNO !!!!

Name

ВОЈВОДА

29.08.2015 08:20

Е мој Џонатане. Ти или си у големој заблуди или нас зајебаваш. Па цео свет зна и види да је правосуђе на нивоу бх под утицајем бошњачке тзв. политичке елите и да се у ствари ради о кривосуђу, а не о правосуђу. Н. Орић на слободи (као ограничено му кретање, а Србима за наводну крађу кокошке одређују и продужавају притвор, морам мало да карикирам иако знам да ова дела нису у надлежности наметнутог нам правосуђа на нивоу бх од стране тзв. ниских предсавника). И кладим се да ће клипана Орића ослободити ''због недостатка доказа'', а Срби ће два дана то коментарисати и заборавити као и на Ј. Дивјака, Е. Ганићија, А. Дудаковића и да не помињемо покушај убиства А. Вучића. очигледно ја да овде луд збуњеног...

ODGOVORITE
Name

ВОЈВОДА

29.08.2015 09:12

Знамо ми да Мур није наиван. Само се прави блесав. Али плашим се да смо ми наивни. Па зар не видите да изопачени запад, вероватно уз помоћ Ватикана и ко зна кога још, покушава да Србима наметне колективну кривицу и прогласи нас геноцидним, након чега се нико неће сећати усташких и нацифашистичких злочина. Заборавиће се на холокауст и Аушвиц, а геноцид у Јасеновцу, Пребиловцима, Бихаћу, Ливну, Јадовном, Градини, након тога испашће да се никада није ни десио. Дакле, није случајно злочин у Сребреници окарактерисан као геноцид, иако се под делом и појмом геноцида подразумева клање и затирање свега од колевке до стараца који су једном ногом у гробу, и сада одједаред квлификација тзв. ограниченог геноцида се пласира с намером да се заборави улога Ватикана и католичке цркве (Степинац, фра Мајсторовић и др. на овим несрећним просторима). И на крају ће Кроација, Немачка, Италија... испасти антифашистичке, а ми геноцидни. Боже,ако те има,помози.

Name

MILO TILO

29.08.2015 08:27

A sta radiste 20 godina nikog od Bosnjak ne uhapsise.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

31.08.2015 08:46

Ja izražavam nadu da ću ubrzo biti milijarder.

ODGOVORITE