Изгорио погон "Криваје", два лица повријеђена

Мирсад Чамџић, шеф Професионалне ватрогасне бригаде Завидовићи, за Клиx.ба је потврдио да је пожар у "Криваји" - Фабрици монтажних кућа Завидовићи локализован али да још није угашен. Током гашења повријеђена су и два ватрогасца, а материјалне штете су немјерљиве.

Босна и Херцеговина 29.08.2015 | 07:48
Изгорио погон "Криваје", два лица повријеђена

Пожар у Фабрици монтажних кућа Завидовићи ватрогасцима је пријављен 45 минута иза поноћи и на лице мјеста одмах је упућено једно ватрогасно возило, а одмах потом су ангажовани и сви остали ресурси ватрогасне бригаде из Завидовића, али и Служба цивилне заштите из ове општине, као и друге општинске службе. У помоћ су прискочили и грађани Завидовића као и радници Фабрике монтажних кућа.

"Одмах се тражила и помоћ од других сусједних општина. Из Жепча је стигла једна ватрогасна екипа, двије из Маглаја од којих је једна екипа из компаније Натрон Хаyат, из Зенице су стигла два возила са екипама. Уз наша четири возила и једно возило комуналног предузећа, на гашењу пожара цијелу ноћ је радило 11 возила", каже Мирсад Чамџић, шеф Професионалне ватрогасне бригаде Завидовићи.

Он напомиње да је пожар у раним јутарњим сатима локализован што значи да је онемогућено његово даље ширење на оближње индустријске објекте, прије свега на фабрику намјештаја која се налази у непосредној близини али и на друге погоне Фаберике монтажних кућа који нису били захваћени пожаром.

Међутим, пожар је још активан на објекту саме Фабрике, а Чамџић додаје да ће за његово потпуно гашење вјероватно требати цијели дан. На терену су тренутно шест ватрогасних екипа са возилима јер су се поједине екипе из сусједних градова морале вратити.

"Ватрогасцима је синоћ гашење пожара отежавала изузетно висока температура, ноћ, велика исијавања и повремене експлозије због салонита. Такође, имали смо и једну већу експлозију чији узрок не знамо. Том приликом једна особа је лакше рањена у ногу, док је један припадник Професионалне ватрогасне бригаде имао тровање, па му је пружена прва помоћ на лицу мјеста", каже Чамџић.

Након потпуног гашења пожара, формираће се радни водови који ће морати ући у објекат како би радили на његовом ликвидирању. Овај посао ће заједнички радити ватрогасци и радници Фабрике монтажних кућа, а приступиће му се с пуно опреза због могућих нових експлозија и обрушавања. На лице мјеста требали би ускоро стићи и припадници МУП-а ЗДК као и други надлежни органи који ће испитати шта је проузроковало пожар.

Чамџић каже да нема потпуне информације о величини објекта који је захваћен пожаром, али истиче да, према ономе што је он синоћ видио, његове димензије нису мање од 250 метара у дужину и 70 метара у ширину.

Према његовим ријечима начињена је енормна материјална штета која ће се тек утврђивати, али је срећа да синоћ није било људских жртава. Такође, истиче захвалност свим ватрогасцима који су притекли у помоћ, али и грађанима Завидовића и свима онима који су им синоћ помогли.

Клиx.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пелцер224

29.08.2015 06:36

Радницима досло до гусе, кад немамо ми нема ни робовласницима, и креснули...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

29.08.2015 18:27

Младост сам провео у Криваји. За мене је изгорио још 1992-е,фашисти нису хтјели ни да чују о повратку српских радника у Кривају.

Name

коле

29.08.2015 08:12

Има још доста фабрика које ће овако завршити да се пљачка прикрије .

ОДГОВОРИТЕ