Грбовић: Партизану пријети нестанак!!!

Горан Грбовић тврди да је КК Партизан на ивици банкрота, да му прети нестанак.

Кошарка 27.08.2015 | 11:45
Грбовић: Партизану пријети нестанак!!!

Бивши првак Европе је у великим финансијским дуговима, а због немогућности да се избори са проблемима оставку је поднео председник Предраг Даниловић.

"Тешко ми је пао одлазак Предрага Даниловића, али Партизан иде у сусрет још већем искушењу. Клубу реално прети банкрот и, ако се нешто не уради или деси у наредних пет, шест дана, биће касно и за спонзоре, избор председника", рекао је Грбовић "за Спорт".

После повлачења Предрага Даниловића, формирана је такозвана Радна комисија, која ће председавати клубом до сазивања нове Изборне скупштине.

"Морају експресно до правог решења, иначе одосмо у банкрот, па неће више ни бити важно ко је председник, а тренер. Ма, престаћемо да постојимо у основном облику, како је клуб познат од формирања 1945. А то би значило губљење оригиналности. Ми после можемо да правимо на таквим "рушевинама" нови клуб, али то неће бити онај стари КК Партизан. Не знам како ће та формирана радна група са се избори са проблемима, јер је потребно екстра брзо и квалитетно решење", нема дилему Грбовић.

Грбовић тврди да Партизан сваког тренутка може били блокиран због дуговања бившим играчима и држави.

"Више нису примарни спонзори у предстојећем кратком интервалу, јер немамо више од пет, шест дана, већ динамика приспећа обавеза. Од латентне опасности због пореске рате, која може да блокира клупски рачун, а брзо моглу да уследе и проблеми са БАТ-ом. Сви бивши играчи који су тужили клуб због дуговања, ковертирали су менице и сваки час могу да их "пусте". Знам да је Дуле Кецман нешто исплаћен, а остали, па дуг према тренеру Вујошевићу", истиче Грбовић.

"Са Вујошевићем, или без њега"

Партизан је до пре неколико година доминирао регионалном кошарком, играо Фајнал-фор Евролиге, а сада је на ивици провалије.

"КК партизан мора да се отвори према реалности, па и политици, не сме да буде затворен (систем), изложен ризику, претњама, никада ближе ивици провалије. Имамо неконтролисане дугове, а у спорту нема прошлости, само садашњост и будућност. Зато, да пустимо богату клупску историју, не низ воду, али зна се где јој је место, у витринама. Мора да се живи по принципима сурове економије. А по тренутном финансијском стању у клубу, нисмо имали успешан и паметан Управни одбор, неопходне су под хитно промене. А Партизан је једино важан, нико од нас није већи од клуба, шта год да је било ко од нас у неком тренутку урадио, сви можемо да одемо. Зна се ко једини остаје - клуб, а у великој је опасности", без увијања каже Грбовић.

"Није потребно у овом тренутку да се бавимо где су отишле паре од продаје играча, јер је много важније шта ће бити са клубом. Мора да се зна шта је примарно, а шта секундарно. Ми, једноставно, више немамо времена. Потребно је особа, или особе, довољно храбре, мудре и са довољно љубави према Партизану, да се крене новим путем. Да ли ће то бити са Дулетом Вујошевићем, који тренутно "математички", нема уговор и није тренер, или без њега, ствар је нове поставе, то је већ део и нове стратегије. Али, да тапкамо у месту, то је већ велики луксуз, време сути", додаје Грбовић.

Последњих година тренер Душко Вујошевић је за проблеме у клубу углавном оптуживао спољне факторе, пре свега државне челнике.

"Све оно што је Даниловић рекао на Скупштини, а главно и поновио у сусрету са медијима, тешко сам поднео. Јер, све је истина, али није лако поднети када од њега чујеш да не може више да помогне, да иде и због нарушених односа, злоупотреба клуба као политичког субјекта. Био је то чин великог човека, али треба то издржати. Није ваљало што смо затворени за јавност, такви смо и даље. А имали смо шансу пре пет година да буде другачије, али је испуштена. Онда је пре три године почела "политичка катедра". Па, не можеш да прозиваш државу, а Партизан је државни клуб. Али, Дуле (Вујошевић) је такав, тако функционише. Крив је Управни одбор што му је дозволио", закључио је Грбовић.

Коментари / 0

Оставите коментар