И правно запечатити границу са Србијом

Мађарска влада упутила је предлог закона који требало да и правно "запечати" границу те земље, након постављања ограде дуж граничне линије са Србијом, рекао је државни секретар у министарству правде Роберт Репаши.

Регион 25.08.2015 | 15:45
И правно запечатити границу са Србијом

Кривични закон биће пооштрен у делу прописа против кријумчарења људи, док ће процедура према избеглицама бити бржа и ефикаснија, најавио је Репаши за информативни канал М1, пренела је мађарска новинска агенција МТИ.

Репаши је приметио да, иако увек постоји могућност жалбе, овакви судски поступци могли би да буду бржи.

Гостујући у истој емисији, портпарол владајуће посланичке групе Фидес Бенце Тужон најавио је да ће се нови закон фокусирати на то да незаконите уласке у Мађарску и оштећење граничне ограде третира као кривично дело.

Предлог закона предвиђа и строже казне за кријумчарење људи, додао је Тужон.

Агенција АФП јавља, позивајући се на мађарску полицију, да је у понедељак рекордних 2.093 избеглица прешло српско-мађарску границу, што је, како се наводи, рекордан број избеглица који је у једном дану прешао српско-мађарску границу.

Мађарски војници почели су 3. августа изградњу ограде на граници са Србијом. Ограда би требало да буде постављена до 31. августа.

Више од 100.000 избеглица стигло је ове године у Мађарску преко Балкана, већином из ратних зона попут Сирије, Ирака и Авганистана.

Скоро све избеглице подносе захтев за азил у Мађарској, али покушавају да се домогну богатијих европских земаља Немачке, Шведске или Велике Британије.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

,,,,

25.08.2015 14:00

Ко да све свари ста то раде мадјари....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

25.08.2015 14:03

Па они како казу мрзе сСамо Србе, па ето им муслимана нек их оберуцке доцекују, а Срби овдасњи, за разлику од цара Лазара су много паметнији пустили их да продју, па нек Европа за њих гине и брине, да је бог дао и Цар Лазар пустио Мурата да покопље Свабе а не да изгинемо и 500 година ропсва зарадимо због КУР.А.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

25.08.2015 17:49

Заискали сте, цацкали сте ето вам га

Name

Брле

25.08.2015 21:04

Ко наредјује у тој Европи. Македонци не смију затварати границе за избјеглице. Мадјари могу правити ограде, Јели то та Европа у коју треба и ми да идемо. Хвала, ја, нецу.

ОДГОВОРИТЕ