Душан Вјештица и даље на челу "Космоса"

Надзорни одбор бањалучког предузећа „Космос“ продужио је мандат вршиоцу дужности директора Душану Вјештици на неодређено вријеме, али до избора директора по процедури.

Република Српска 25.08.2015 | 08:37
Душан Вјештица и даље на челу "Космоса"

Наиме, Вјештица је 19. маја ове године именован за в.д. директора „Космоса“ на период од три мјесеца, а што је истекло прије неколико дана.

С друге стране, Вјештица је затражио да буде разријешен дужности директора Јавног предузећа (ЈП) „Никола Тесла“ Бањалука како би се могао максимално посветити пословима у „Космосу“, у којем се полако санира стање и реализују актуелни пројекти.

Како смо успјели сазнати, Влада Републике Српске би у наредним данима могла разријешити Вјештицу са мјеста директора ЈП „Никола Тесла“, а на његово мјесто именовати кадар из Херцеговине, што би био и логичан потез пошто се погони овог предузећа налазе у Херцеговини. Вјештица нам је казао да се у „Космосу“ по свим актуелним пројектима интензивира производња.

„Консолидовали смо мало снаге и пројекте и све остало, тако да засад све иде плански. На тим пројектима у предузећу су отприлике ангажовани сви радници, можда не у пуном капацитету, али ће ускоро бити“, рекао је Вјештица и додао да је у „Космосу“ ангажовано између 200 и 230 радника.

Када су у питању неисплаћене плате из претходног периода радницима „Космоса“, Вјештица је рекао да још нису постигли консензус о њиховој исплати.

„Исплатили смо дио једне плате и за 15 дана очекујемо да буде исплаћена једна редовна плата и да уђемо у некакав редован ток, што би било најбитније. А о онима из претходног периода ћемо разговарати и тражити рјешења“, рекао је Вјештица.

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

зоро

25.08.2015 06:46

Ту ту ту вријеме истице досле и вјестице до власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивши

25.08.2015 06:52

Тај лик не може водити Космос. Основна дјелатност Космоса је ремонт радарских и ракетних система а тај лик о том нема појма тако да не може знати организовати тај посао. Негативна селекција на сваком кораку па и ту. Само отјерати ову бандитску власт па онда видјети шта и како даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУКИ БЛ

25.08.2015 08:17

Цовјек је нецији пулен не зна двије ријеци саставит а млати лову по банкама,трособна станцина у центру Бањалуке....Јбм ти земљу оваку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

25.08.2015 09:22

Битно да је он директор,да иде около и хвали се како је директор а сто предузеце нема радника,сто је пропало,сто није у стању ниста да прганизује то није битно. Досао је у Билецу па пријети одним дивним зенама али знаце он ста је херцеговацки устанак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

25.08.2015 11:38

Никакве Вјештице,Врачеви и све црне магије не могу помоћи ни једном предузећу у РС, ЗЛИКОВЦИ СУ СВЕ УНИШТИЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамо амо

25.08.2015 12:55

Мозе добар дренов колац. Па оплети. Да видис како све долази на своје мјесто.

Name

Магистра витае

25.08.2015 20:52

Некада је било опасно бити вјештица. Многе завршише на ломачама. Али, дође и њихово вријеме, вријеме славе за вјештице.

ОДГОВОРИТЕ