Dušan Vještica i dalje na čelu "Kosmosa"

Nadzorni odbor banjalučkog preduzeća „Kosmos“ produžio je mandat vršiocu dužnosti direktora Dušanu Vještici na neodređeno vrijeme, ali do izbora direktora po proceduri.

Republika Srpska 25.08.2015 | 08:37
Dušan Vještica i dalje na čelu "Kosmosa"

Naime, Vještica je 19. maja ove godine imenovan za v.d. direktora „Kosmosa“ na period od tri mjeseca, a što je isteklo prije nekoliko dana.

S druge strane, Vještica je zatražio da bude razriješen dužnosti direktora Javnog preduzeća (JP) „Nikola Tesla“ Banjaluka kako bi se mogao maksimalno posvetiti poslovima u „Kosmosu“, u kojem se polako sanira stanje i realizuju aktuelni projekti.

Kako smo uspjeli saznati, Vlada Republike Srpske bi u narednim danima mogla razriješiti Vješticu sa mjesta direktora JP „Nikola Tesla“, a na njegovo mjesto imenovati kadar iz Hercegovine, što bi bio i logičan potez pošto se pogoni ovog preduzeća nalaze u Hercegovini. Vještica nam je kazao da se u „Kosmosu“ po svim aktuelnim projektima intenzivira proizvodnja.

„Konsolidovali smo malo snage i projekte i sve ostalo, tako da zasad sve ide planski. Na tim projektima u preduzeću su otprilike angažovani svi radnici, možda ne u punom kapacitetu, ali će uskoro biti“, rekao je Vještica i dodao da je u „Kosmosu“ angažovano između 200 i 230 radnika.

Kada su u pitanju neisplaćene plate iz prethodnog perioda radnicima „Kosmosa“, Vještica je rekao da još nisu postigli konsenzus o njihovoj isplati.

„Isplatili smo dio jedne plate i za 15 dana očekujemo da bude isplaćena jedna redovna plata i da uđemo u nekakav redovan tok, što bi bilo najbitnije. A o onima iz prethodnog perioda ćemo razgovarati i tražiti rješenja“, rekao je Vještica.

Izvor: Capital.ba

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

zoro

25.08.2015 06:46

Tu tu tu vrijeme istice dosle i vjestice do vlasti.

ODGOVORITE
Name

bivši

25.08.2015 06:52

Taj lik ne može voditi Kosmos. Osnovna djelatnost Kosmosa je remont radarskih i raketnih sistema a taj lik o tom nema pojma tako da ne može znati organizovati taj posao. Negativna selekcija na svakom koraku pa i tu. Samo otjerati ovu banditsku vlast pa onda vidjeti šta i kako dalje.

ODGOVORITE
Name

VUKI BL

25.08.2015 08:17

Covjek je neciji pulen ne zna dvije rijeci sastavit a mlati lovu po bankama,trosobna stancina u centru Banjaluke....Jbm ti zemlju ovaku.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

25.08.2015 09:22

Bitno da je on direktor,da ide okolo i hvali se kako je direktor a sto preduzece nema radnika,sto je propalo,sto nije u stanju nista da prganizuje to nije bitno. Dosao je u Bilecu pa prijeti odnim divnim zenama ali znace on sta je hercegovacki ustanak!

ODGOVORITE
Name

Brod

25.08.2015 11:38

Nikakve Vještice,Vračevi i sve crne magije ne mogu pomoći ni jednom preduzeću u RS, ZLIKOVCI SU SVE UNIŠTILI.

ODGOVORITE
Name

tamo amo

25.08.2015 12:55

Moze dobar drenov kolac. Pa opleti. Da vidis kako sve dolazi na svoje mjesto.

Name

Magistra vitae

25.08.2015 20:52

Nekada je bilo opasno biti vještica. Mnoge završiše na lomačama. Ali, dođe i njihovo vrijeme, vrijeme slave za vještice.

ODGOVORITE