Добро је побједило зло: Доказао сам да можеш да побједиш чист!

Џастину Гетлину сигурно се неће допасти изјава великог ривала са Јамајке!

Остали спортови 26.08.2015 | 09:40
Добро је побједило зло: Доказао сам да можеш да побједиш чист!

Стотинка је одлучила. Џастин Гетлин је алиби потражио у томе што се прерано нагнуо ка циљу. Јусеин Болт је признао да му је финале Светског првенства у Пекингу била најтежа трка у каријери, али да је поносан јер је доказао да се у атлетици може тријумфовати и без допинг средстава.

Јасна алузија на чињеницу да је Гетлин већ два пута осуђиван због коришћења недозвољених супстанци због чега је уосталом финале на 100 метара у Пекингу цела планета посматрала кроз призму борбе "добра против зла".
"Показао сам свету да је могуће и кад си чист", рекао је Болт, који је прекинуо нит од Гетлинових 29 узасоптних победа на које су само ретки гледали са одобравањем.

Просто, Американцу више нико не верује, а његове победе су у јавности схваћене су као велики ударац за атлетски спорт. Како ће нови нараштаји рећи не допингу ако се осведоченом преваранту дозвољава да трчи и побеђује?

Болт је стога схваћен као спасилац атлетике.
"За мене све је у посвећености и напорном раду. Годинама већ тако живим, себе гурам до границе. Знам колико могу", каже Јамајканац који је 100 метара претрчао за 9,79 секунди.
"Није ово била савршена трка, сигурно је била моја најтежа. Много тога сам прошао ове сезоне, није било лако, а Џастин трчи одлично".

Болт је подсетимо прошлог пролећа оперисао стопало, ове сезоне је са припремама почео тек у јуну… Ипак је победио.

До среде и новог мегдана. Овај пут на 200 метара.

Коментари / 0

Оставите коментар