Dobro je pobjedilo zlo: Dokazao sam da možeš da pobjediš čist!

Džastinu Getlinu sigurno se neće dopasti izjava velikog rivala sa Jamajke!

Ostali sportovi 26.08.2015 | 09:40
Dobro je pobjedilo zlo: Dokazao sam da možeš da pobjediš čist!

Stotinka je odlučila. Džastin Getlin je alibi potražio u tome što se prerano nagnuo ka cilju. Jusein Bolt je priznao da mu je finale Svetskog prvenstva u Pekingu bila najteža trka u karijeri, ali da je ponosan jer je dokazao da se u atletici može trijumfovati i bez doping sredstava.

Jasna aluzija na činjenicu da je Getlin već dva puta osuđivan zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci zbog čega je uostalom finale na 100 metara u Pekingu cela planeta posmatrala kroz prizmu borbe "dobra protiv zla".
"Pokazao sam svetu da je moguće i kad si čist", rekao je Bolt, koji je prekinuo nit od Getlinovih 29 uzasoptnih pobeda na koje su samo retki gledali sa odobravanjem.

Prosto, Amerikancu više niko ne veruje, a njegove pobede su u javnosti shvaćene su kao veliki udarac za atletski sport. Kako će novi naraštaji reći ne dopingu ako se osvedočenom prevarantu dozvoljava da trči i pobeđuje?

Bolt je stoga shvaćen kao spasilac atletike.
"Za mene sve je u posvećenosti i napornom radu. Godinama već tako živim, sebe guram do granice. Znam koliko mogu", kaže Jamajkanac koji je 100 metara pretrčao za 9,79 sekundi.
"Nije ovo bila savršena trka, sigurno je bila moja najteža. Mnogo toga sam prošao ove sezone, nije bilo lako, a Džastin trči odlično".

Bolt je podsetimo prošlog proleća operisao stopalo, ove sezone je sa pripremama počeo tek u junu… Ipak je pobedio.

Do srede i novog megdana. Ovaj put na 200 metara.

Komentari / 0

Ostavite komentar