СП: Амела Терзић имала десети резултат, а није међу 12 финалисткиња!

Атлетска репрезентативка Србије, Амела Терзић, није успела да се пласира у финале Светског првенства у Пекингу у трци на 1.500 метара, иако је у финале прошло 12 такмичарки, а она имала десето најбоље време.

Остали спортови 24.08.2015 | 16:00
СП: Амела Терзић имала десети резултат, а није међу 12 финалисткиња!

Терзићева је наступила у другом полуфиналу из ког су, као и из првог, по пет најбржих пролазиле у завршну борбу за медаљу. Била је ту присутна нада да би Амела, која је била 14. у квалификацијама, могла до финала, јер је у њему било места и за две девојке са најбржим временима, а да притом нису биле међу пет најбољих у својим тркама, но - Терзићева је у својој групи била десета, уз резултат 4:13,92.

Она се одлично држала до 600 метара пред крај трке, када су је неприкосновена у овој дисциплини, Гензебе Дибаба из Етиопије и остатак конкуренције претекле и - оставиле је далеко иза себе.

Амелин рани спринт није дао резултата, али тешко да ишта може да јој се замери. Не само да се пласирала међу 24 најбрже на свету, већ је у далеко бржем полуфиналу - десетим местом имала уједно десети најбољи резултат у полуфиналу.

Међутим, правила су била јасна: по пет такмичарки из сваког полуфинала ишле су даље, без обзира на остварена времена, па су у финале прошле и атлетичарке са слабијим резултатом од српске репрезентативке. То је случај са свих пет најбржих учесница првог полуфинала: Амела је имала бољи резултат од сваке од њих, али није прошла даље.

Коментари / 0

Оставите коментар