SP: Amela Terzić imala deseti rezultat, a nije među 12 finalistkinja!

Atletska reprezentativka Srbije, Amela Terzić, nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Pekingu u trci na 1.500 metara, iako je u finale prošlo 12 takmičarki, a ona imala deseto najbolje vreme.

Ostali sportovi 24.08.2015 | 16:00
SP: Amela Terzić imala deseti rezultat, a nije među 12 finalistkinja!

Terzićeva je nastupila u drugom polufinalu iz kog su, kao i iz prvog, po pet najbržih prolazile u završnu borbu za medalju. Bila je tu prisutna nada da bi Amela, koja je bila 14. u kvalifikacijama, mogla do finala, jer je u njemu bilo mesta i za dve devojke sa najbržim vremenima, a da pritom nisu bile među pet najboljih u svojim trkama, no - Terzićeva je u svojoj grupi bila deseta, uz rezultat 4:13,92.

Ona se odlično držala do 600 metara pred kraj trke, kada su je neprikosnovena u ovoj disciplini, Genzebe Dibaba iz Etiopije i ostatak konkurencije pretekle i - ostavile je daleko iza sebe.

Amelin rani sprint nije dao rezultata, ali teško da išta može da joj se zameri. Ne samo da se plasirala među 24 najbrže na svetu, već je u daleko bržem polufinalu - desetim mestom imala ujedno deseti najbolji rezultat u polufinalu.

Međutim, pravila su bila jasna: po pet takmičarki iz svakog polufinala išle su dalje, bez obzira na ostvarena vremena, pa su u finale prošle i atletičarke sa slabijim rezultatom od srpske reprezentativke. To je slučaj sa svih pet najbržih učesnica prvog polufinala: Amela je imala bolji rezultat od svake od njih, ali nije prošla dalje.

Komentari / 0

Ostavite komentar