Грађани позвали мигранте на доручак

Око 1.200 особа у немачком граду Халеу позвало је избеглице у том граду на заједнички доручак.Оваква реакција уследила је као оштар протест грађана против ксенофобне политике Националне демократске партије.

Свијет 22.08.2015 | 23:05
Грађани позвали мигранте на доручак

Грађани Халеа поставили су на централном тргу столове са храном и позвали све грађане и избеглице да им се придруже како би заједно доручковали.Становници Халеа на овај начин оградили су се од политике Националне демократске партије и њених припадника, и показали разумевање према људима који су били принуђени да напусте своје домове у ратом разореним земљама.

Десничарска Национална демократска партија је организовала протесте због планова да се бивша продавница техничке опреме у Хеидену употреби као смештај за тражиоце азила. Неколико стотина демонстраната блокирало је у петак пут који води ка месту на којем треба да буде изграђено склониште за избеглице, а полицијске снаге су користећи сузавац успеле да растерају окупљене десничаре.

Немачка је прихватила дестине хиљада избеглица које пристижу сваког месеца махом из земаља Блиског истока. Према последњим подацима, очекује се да ће у овој години у Немачку стићи око 800.000 избеглица.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ветеран

23.08.2015 06:23

Њемачка је у прошлости имала крваве руке до рамена.Ево прилике са овим јадним народом да се мало искупи за своје грехе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрелац

23.08.2015 07:09

Њемацка је заједно са Америком и закувала, па сада нека кусају.. А и Америка це покусати! Ни Римско царство није трајало вјецно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ем ти јарца

23.08.2015 08:08

Све у свему, ово је крај старе Европе. Могу укинути и досадашње рачунање времена. Данас је 01.01.0001 године.

ОДГОВОРИТЕ