Građani pozvali migrante na doručak

Oko 1.200 osoba u nemačkom gradu Haleu pozvalo je izbeglice u tom gradu na zajednički doručak.Ovakva reakcija usledila je kao oštar protest građana protiv ksenofobne politike Nacionalne demokratske partije.

Svijet 22.08.2015 | 23:05
Građani pozvali migrante na doručak

Građani Halea postavili su na centralnom trgu stolove sa hranom i pozvali sve građane i izbeglice da im se pridruže kako bi zajedno doručkovali.Stanovnici Halea na ovaj način ogradili su se od politike Nacionalne demokratske partije i njenih pripadnika, i pokazali razumevanje prema ljudima koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove u ratom razorenim zemljama.

Desničarska Nacionalna demokratska partija je organizovala proteste zbog planova da se bivša prodavnica tehničke opreme u Heidenu upotrebi kao smeštaj za tražioce azila. Nekoliko stotina demonstranata blokiralo je u petak put koji vodi ka mestu na kojem treba da bude izgrađeno sklonište za izbeglice, a policijske snage su koristeći suzavac uspele da rasteraju okupljene desničare.

Nemačka je prihvatila destine hiljada izbeglica koje pristižu svakog meseca mahom iz zemalja Bliskog istoka. Prema poslednjim podacima, očekuje se da će u ovoj godini u Nemačku stići oko 800.000 izbeglica.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Veteran

23.08.2015 06:23

Njemačka je u prošlosti imala krvave ruke do ramena.Evo prilike sa ovim jadnim narodom da se malo iskupi za svoje grehe.

ODGOVORITE
Name

Strelac

23.08.2015 07:09

Njemacka je zajedno sa Amerikom i zakuvala, pa sada neka kusaju.. A i Amerika ce pokusati! Ni Rimsko carstvo nije trajalo vjecno...

ODGOVORITE
Name

Em ti jarca

23.08.2015 08:08

Sve u svemu, ovo je kraj stare Evrope. Mogu ukinuti i dosadašnje računanje vremena. Danas je 01.01.0001 godine.

ODGOVORITE