СЛС - 7. коло: Лидер Јавор гостује Звезди, Партизан у Чачку!

Фудбалери Радничког и Радника у петак у Нишу отварају седмо коло Суперлиге Србије, док се преостале утакмице играју за викенд, Црвена звезда дочекује Јавор, док Партизан гостује Борцу.

Фудбал 21.08.2015 | 18:00
СЛС - 7. коло: Лидер Јавор гостује Звезди, Партизан у Чачку!

У дербију кола, Црвена звезда, тренутно другопласирани тим на табели домаћег шампионата дочекаће на свом терену лидера, екипу Јавора из Ивањице. Оба тима у тај дуел, који је на програму у недељу од 19.00 на стадиону Рајко Митић, улазе после три везане победе и желеће да наставе тај низ.

Јавор је на почетку Супер лиге премашио сва очекивања и након шест одиграних кола је на првом месту са 15 бодова, односно са пет победа и једним поразом, што му дозвољава да мирно уђе у меч са Звездом, једином до сада непораженом екипом у шампионату.

Шампион Србије, екипа Партизана сутра од 19.00 гостује у Чачку, а изабраници Зорана Милинковића ће тој утакмици покушати да прекину низ од два пораза.
Црно-бели су, наиме, у уторак изгубили у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона од белоруске екипе БАТЕ Борисов (0:1), док су прошле недеље погнуте главе напустили и Нови Сад, након пораза од Војводине (2:3).

Борац, који је без победе у последња три кола, улогу фаворита је препустио Партизану, али свакако се неће унапред предати, већ ће покушати да понови резултат с краја прошле сезоне, када је у Чачку меч завршен нерешено 3:3.
Екипа из Чачка у предстојећи меч улази са четврте позиције на табели и са 10 бодова, док је Партизан шести са бодом, али и утакмицом мање.

Црно-бели ће играти без Брашанца који је добио црвени картон у прошлом колу, а Андрија Живковић се повредио против БАТЕ Борисова. Оток на колену је спао, али се највероватније неће ризиковати у дуелу са Чачанима.

Седмо коло Супер лиге вечерас од 20.00 у Нишу отварају Раднички и Радник. Нишлије су у успону форме, у прошлом колу су савладали Чукарички, а једини пораз доживели су само на отварању нове сезоне, тако да ће предстојећи меч почети као велики фаворити.

Занимљив меч очекује се и у Новом Саду где ће Војводина, после убедљивог пораза од Викторије Плзењ (0:3) у квалификацијама за Лигу Европе, дочекати Нови Пазар. Та утакмица је на програму у недељу од 19.00.

Чукарички ће у недељу на гостовању Вождовцу у београдском дербију покушати да поправи утисак из претходних утакмица и упише победу после два пораза.

У преосталим утакмицама седмог кола Супер лиге Србије Рад дочекује Јагодину, једину екипу која до сада нема тријумф, ОФК Београд на свом терену игра против Младости, док Спартак у Суботици игра против Металца.

Парови седмог кола Суперлиге Србије:

Петак:
Раднички - Радник (20.00)

Субота:
ОФК Београд - Младост (17.00)
Рад - Јагодина (17.00)
Спартак - Металац (17.00)
Борац - Партизан (19.00)

Недеља:
Црвена звезда - Јавор (19.00)
Војводина - Нови Пазар (19.00)
Вождовац - Чукарички (19.00)

Табела: Јавор 15, Ц. звезда 14, Раднички Ниш 11, Борац и Војводина 10, Партизан и Нови Пазар 9, Чукарички и Рад 7, Спартак, ОФК Београд и Металац по 6, Младост, Вождовац, Радник 5, Јагодина 1.

Коментари / 0

Оставите коментар