Болт спреман: Све ће доћи на своје мјесто!

Најбржи човек на свету Јусеин Болт поручио је да је у доброј форми и да је спреман за Светско првенство у Пекингу које почиње у суботу.

Остали спортови 21.08.2015 | 12:20
Болт спреман: Све ће доћи на своје мјесто!

Болт се после седам година враћа на стадион “Причје гнездо”, где је освојио прва три од својих шест олимпијских злата – на 100 и 200 метара, као и у штафети 4x100 метара.

Такође, тамо је поставио нове светске рекорде, а од тада је још померио границе и сакупио још осам титула шампиона света и три олимпијска злата у Лондону 2012. године.

Времена се, међутим, мењају и сада је главно питање која је разлика између Болта 2008. и Болта 2015. године.

“У спорту сам дуго и видео сам много тога. Могу да кажем да сам се променио, другачији сам”, рекао је Болт.

Предстојећи шампионат света ће бити највећи изазов у Болтовој каријери до сада. Јамајчанин тренутно има тек седмо време на свету на 100 метара, најбољи резултат му је 9.87 секунди, док је на 200 метара тек на 19. месту резултатом од 20.13 секунди.

Прошле и ове године је имао проблема с повредама, тако да се готово није ни такмичио, а од почетка ове сезоне је имао само по три трке на 100 и 200 метара.

Постоји велика опасност да се Болтова владавина у спринту оконча у Пекингу, а највећи ривал ће му бити Американац Џастин Гетлин, олимпијски шампион из Атине.

“Осећам се добро. Волео бих да сам имао више трка, али добро сам тренирао. Тренер је срећан и за мене је добро што то видим. У Лондону, на митингу Дијамантске лиге, сам имао две добре трке, и иако се нисам много такмичио од тада за мене је било важно да добро тренирам”, рекао је Болт, “Нисам неко време трчао на 200 метара, али трке на 100 ми уливају самопоуздање. Ствари ће доћи на своје место на такмичењу, нисам забринут”.

Болт у петак пуни 29 година, а сада је признао да ништа није планирао за рођендан, јер жели рано у кревет како би се спремио за квалификације на 100 метара у суботу.

“Сигуран сам да ће ми неко донети торту”, навео је Болт.

За све критичаре и оне коју сумњају, Болт на крају има јасну поруку:

“У доброј сам форми, трчим добро, све почиње да се уклапа, спреман сам за такмичење”.

Квалификације на 100 метара су на програму у суботу, док је финале дан касније.

Коментари / 0

Оставите коментар