Bolt spreman: Sve će doći na svoje mjesto!

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt poručio je da je u dobroj formi i da je spreman za Svetsko prvenstvo u Pekingu koje počinje u subotu.

Ostali sportovi 21.08.2015 | 12:20
Bolt spreman: Sve će doći na svoje mjesto!

Bolt se posle sedam godina vraća na stadion “Pričje gnezdo”, gde je osvojio prva tri od svojih šest olimpijskih zlata – na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara.

Takođe, tamo je postavio nove svetske rekorde, a od tada je još pomerio granice i sakupio još osam titula šampiona sveta i tri olimpijska zlata u Londonu 2012. godine.

Vremena se, međutim, menjaju i sada je glavno pitanje koja je razlika između Bolta 2008. i Bolta 2015. godine.

“U sportu sam dugo i video sam mnogo toga. Mogu da kažem da sam se promenio, drugačiji sam”, rekao je Bolt.

Predstojeći šampionat sveta će biti najveći izazov u Boltovoj karijeri do sada. Jamajčanin trenutno ima tek sedmo vreme na svetu na 100 metara, najbolji rezultat mu je 9.87 sekundi, dok je na 200 metara tek na 19. mestu rezultatom od 20.13 sekundi.

Prošle i ove godine je imao problema s povredama, tako da se gotovo nije ni takmičio, a od početka ove sezone je imao samo po tri trke na 100 i 200 metara.

Postoji velika opasnost da se Boltova vladavina u sprintu okonča u Pekingu, a najveći rival će mu biti Amerikanac Džastin Getlin, olimpijski šampion iz Atine.

“Osećam se dobro. Voleo bih da sam imao više trka, ali dobro sam trenirao. Trener je srećan i za mene je dobro što to vidim. U Londonu, na mitingu Dijamantske lige, sam imao dve dobre trke, i iako se nisam mnogo takmičio od tada za mene je bilo važno da dobro treniram”, rekao je Bolt, “Nisam neko vreme trčao na 200 metara, ali trke na 100 mi ulivaju samopouzdanje. Stvari će doći na svoje mesto na takmičenju, nisam zabrinut”.

Bolt u petak puni 29 godina, a sada je priznao da ništa nije planirao za rođendan, jer želi rano u krevet kako bi se spremio za kvalifikacije na 100 metara u subotu.

“Siguran sam da će mi neko doneti tortu”, naveo je Bolt.

Za sve kritičare i one koju sumnjaju, Bolt na kraju ima jasnu poruku:

“U dobroj sam formi, trčim dobro, sve počinje da se uklapa, spreman sam za takmičenje”.

Kvalifikacije na 100 metara su na programu u subotu, dok je finale dan kasnije.

Komentari / 0

Ostavite komentar