Алонсо: Требало је раније да одем из Ферарија!

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо рекао је да је раније требало да напусти Ферари и признао да је ситуација у италијанском тиму бивала све тужнија.

Остали спортови 21.08.2015 | 11:00
Алонсо: Требало је раније да одем из Ферарија!

Алонсо је напустио екипу из Маранела на крају прошле године после пет сезона и вратио се у Мекларену, који је започео нову еру са Хондом.

Шпанац је у Ферари отишао са жељом да освоји своју трећу титулу, два пута се борио за наслов првака у болиду италијанског тима, али је прошлу сезону завршио на разочаравајућем шестом месту у генералном пласману.

Алонсо, који је више пута истицао да је желео да заврши каријеру у Ферарију, признао је да је остао дуже него што је требало.

„Вероватно да“, рекао је Алонсо на питање да ли је требало да напусти Ферари раније, „Болид није уопште био конкурентан и ситуација је била све тужнија. Најбоље би било да сам остао једну или две сезоне краће, али смо дали све од себе и борили смо се до краја на свакој трци. После пет година у Ферарију, то што сам стално био други, није ми више било довољно“.

Возач Мекларена наговестио је да је било веома тешких тренутака током времена које је провео у легендарном тиму.

„Са Фераријем понекад побеђујете, а понекад губите, у зависности од расположења тима или групе генерално. У питању је веома велики тим, који има добре ствари и лоше и, као што сам рекао више пута, добро је искусити бити једном у животу део Ферарија“, нагласио је Алонсо.

Шпанац је признао да је повратак у Мекларен био ризичан, али је нагласио да је то био потез који му је био потребан, с обзиром на тренутну доминацију Мерцедеса.

„Нисам желео да одустанем и желео сам да наставим да верујем да је све позитивно и одржим тај сан живим. Прошле године сам због доминације Мерцедеса схватио да када се погледа краткорочно не могу да освојим титулу са Фераријем и нови пројекат је био лоша идеја. Мекларен је био ризичан јер је пројекат био потпуно нов, али ми смо један тим – побеђујемо и губимо заједно“, нагласио је Алонсо.

Алонсо је два пута ове сезоне био међу освајачима бодова, а на првих десет трка Мекларен је имао великих проблема са својом поузданошћу.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се предстојећег викенда Великом наградом Белгије на легендарној стази “Спа Франкоршамп”.

Коментари / 0

Оставите коментар