Alonso: Trebalo je ranije da odem iz Ferarija!

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso rekao je da je ranije trebalo da napusti Ferari i priznao da je situacija u italijanskom timu bivala sve tužnija.

Ostali sportovi 21.08.2015 | 11:00
Alonso: Trebalo je ranije da odem iz Ferarija!

Alonso je napustio ekipu iz Maranela na kraju prošle godine posle pet sezona i vratio se u Meklarenu, koji je započeo novu eru sa Hondom.

Španac je u Ferari otišao sa željom da osvoji svoju treću titulu, dva puta se borio za naslov prvaka u bolidu italijanskog tima, ali je prošlu sezonu završio na razočaravajućem šestom mestu u generalnom plasmanu.

Alonso, koji je više puta isticao da je želeo da završi karijeru u Ferariju, priznao je da je ostao duže nego što je trebalo.

„Verovatno da“, rekao je Alonso na pitanje da li je trebalo da napusti Ferari ranije, „Bolid nije uopšte bio konkurentan i situacija je bila sve tužnija. Najbolje bi bilo da sam ostao jednu ili dve sezone kraće, ali smo dali sve od sebe i borili smo se do kraja na svakoj trci. Posle pet godina u Ferariju, to što sam stalno bio drugi, nije mi više bilo dovoljno“.

Vozač Meklarena nagovestio je da je bilo veoma teških trenutaka tokom vremena koje je proveo u legendarnom timu.

„Sa Ferarijem ponekad pobeđujete, a ponekad gubite, u zavisnosti od raspoloženja tima ili grupe generalno. U pitanju je veoma veliki tim, koji ima dobre stvari i loše i, kao što sam rekao više puta, dobro je iskusiti biti jednom u životu deo Ferarija“, naglasio je Alonso.

Španac je priznao da je povratak u Meklaren bio rizičan, ali je naglasio da je to bio potez koji mu je bio potreban, s obzirom na trenutnu dominaciju Mercedesa.

„Nisam želeo da odustanem i želeo sam da nastavim da verujem da je sve pozitivno i održim taj san živim. Prošle godine sam zbog dominacije Mercedesa shvatio da kada se pogleda kratkoročno ne mogu da osvojim titulu sa Ferarijem i novi projekat je bio loša ideja. Meklaren je bio rizičan jer je projekat bio potpuno nov, ali mi smo jedan tim – pobeđujemo i gubimo zajedno“, naglasio je Alonso.

Alonso je dva puta ove sezone bio među osvajačima bodova, a na prvih deset trka Meklaren je imao velikih problema sa svojom pouzdanošću.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Belgije na legendarnoj stazi “Spa Frankoršamp”.

Komentari / 0

Ostavite komentar