Сад је ''полудео''! Мурињо троши 100 милиона за 10 дана!

Португалац је изгубио компас после лошег почетка сезоне и купује редом на фудбалској пијаци не питајући за цене. 

Фудбал 21.08.2015 | 09:00
Сад је ''полудео''! Мурињо троши 100 милиона за 10 дана!

Новац није решење свих проблема, али помаже да се они реше лакше и брже. Жозе Мурињо је присталица тог рецепта за срећу. После лошег почетка сезоне, пораза од директних ривала Арсенала и Манчестер Ситија, те мршавог ремија са Свонсијем, Португалац је потпуно побеснео и решио да купи срећу.

Све оне његове приче да Челси има шампионски тим који је брижљиво стваран и планиран, и да му нису потребна појачања су пале у воду после три лоша резултата. Мурињо је изгубио компас и бацио се на фудбалску пијацу у потрази за скупоценим појачањима која ће донети свежу крв у екипу која је упала у кризу.

Мурињо је на почетку прелазног рока понављао из дана у дан како нема потребе за великим појачањима и заиста је изгледало да би Челси могао да оконча фудбалску пијацу без мегакуповина. Дошао је Фалкао на позајмицу и Асмир Беговић као алтернатива Тибу Куртои што су минорни трошкови у односу оно на шта нас је годинама навикавао Челси.

А онда је почела сезона и кола су кренула низбрдо. Мурињо није много чекао и активирао се на пијаци. Прво је за 30.000.000 евра купљен Абдул Рахман Баба из Аугзбурга који ће покрити позицију левог бека, пошто је Мурињо прошлог лета промашио са Филипеом Луисом и касније га вратио у Атлетико. Бабин велики трансфер је био увертира у паклен финиш прелазног рока на Стамфорд Бриџу. Данас је попут бомбе одјекнула вест да је Португалац исту суму издвојио за довођење Педра из Барселоне и украо испред носа планирано појачање љутом ривалу са Олд Трафорда. Међутим, то није крај. Највећи “ударац” тек следи!

Мурињо ће до краја прелазног рока свим силама инсистирати на куповини Џона Стоунса из Евертона. По сваку цену жели енглеског штопера јер није задовољан оним што има на располагању. Тери је у годинама и недавно га је против Манчестер Ситија заменио први пут после 177 узастопних утакмица у којима је одиграо сваки минут. Изгледа да није одушевљен ни Куртом Зумом којег је у финишу прошле сезоне гурао чак и на позицију задњег везног, а то је у прошлости умео да ради када не би веровао неком штоперу. Тако је било на крају епизоде у Реалу са Пепеом, тако је било и са Давидом Лузом у Челсију.

Зато је Посебни решио да истресе огроман новац за Стоунса, али није рачунао на тако жесток отпор Евертона. Карамеле су одбиле прву понуду од 28.000.000 евра. Мурињо није одустајао… Послао је и другу понуду од 36.000.000 евра, али је и она одбијена! Опет се није предао. Јуче је на Гудисон Парк стигла и мегапонуда вредна 42.500.000 евра, али Евертон је опет рекао “не” и наставио да излуђује Челсијевог менаџера.

Мурињо и даље не одустаје. Острвска штмпа преноси да ће до краја недеље Плавци понудити невероватних 50.000.000 евра за енглеског штопера који до овог лета није важио за звезду енглеског фудбала вредну толиког новца. И да ствар буде још луђа, Евертон ће одбити и тај предлог уз речи да “Стоунс није на продају”.

Трансфер сага се ту не завршава. Последња недеља прелазног рока ће донети коначни епилог. Према неким прогнозама, Евертон ће пристати да прода свог штопера ако Челси понуди 56.000.000 евра за обештећење. Угледни Гардијан пише да ће Челси највероватније доставити ту понуду.

Доласци Бабе и Стоунса значиће и промене у последњој линији Плаваца, а жртве би могли да буду Џон Тери и Бранислав Ивановић. Поготово после њихове игре у дуелу са Манчестер Ситијем. Баба би могао у стартну поставу на позицију левог бека, а Аспиликуета би се вратио на своје природно место десног бека чиме би истиснуо Ивановића из тима. Не треба сметнути с ума и да је Србин ушао у последњу годину уговора и да му највероватније неће бити понуђена нова сарадња. Што се Терија тиче, и он има уговор до краја сезоне када ће највероватније спаковати кофере. А можда и раније с обзиром да Фенербахче жели да га ангажује и да му нуди 3.500.000 евра по сезони плус бонус за потпис.

Коментари / 0

Оставите коментар