Sad je ''poludeo''! Murinjo troši 100 miliona za 10 dana!

Portugalac je izgubio kompas posle lošeg početka sezone i kupuje redom na fudbalskoj pijaci ne pitajući za cene. 

Fudbal 21.08.2015 | 09:00
Sad je ''poludeo''! Murinjo troši 100 miliona za 10 dana!

Novac nije rešenje svih problema, ali pomaže da se oni reše lakše i brže. Žoze Murinjo je pristalica tog recepta za sreću. Posle lošeg početka sezone, poraza od direktnih rivala Arsenala i Mančester Sitija, te mršavog remija sa Svonsijem, Portugalac je potpuno pobesneo i rešio da kupi sreću.

Sve one njegove priče da Čelsi ima šampionski tim koji je brižljivo stvaran i planiran, i da mu nisu potrebna pojačanja su pale u vodu posle tri loša rezultata. Murinjo je izgubio kompas i bacio se na fudbalsku pijacu u potrazi za skupocenim pojačanjima koja će doneti svežu krv u ekipu koja je upala u krizu.

Murinjo je na početku prelaznog roka ponavljao iz dana u dan kako nema potrebe za velikim pojačanjima i zaista je izgledalo da bi Čelsi mogao da okonča fudbalsku pijacu bez megakupovina. Došao je Falkao na pozajmicu i Asmir Begović kao alternativa Tibu Kurtoi što su minorni troškovi u odnosu ono na šta nas je godinama navikavao Čelsi.

A onda je počela sezona i kola su krenula nizbrdo. Murinjo nije mnogo čekao i aktivirao se na pijaci. Prvo je za 30.000.000 evra kupljen Abdul Rahman Baba iz Augzburga koji će pokriti poziciju levog beka, pošto je Murinjo prošlog leta promašio sa Filipeom Luisom i kasnije ga vratio u Atletiko. Babin veliki transfer je bio uvertira u paklen finiš prelaznog roka na Stamford Bridžu. Danas je poput bombe odjeknula vest da je Portugalac istu sumu izdvojio za dovođenje Pedra iz Barselone i ukrao ispred nosa planirano pojačanje ljutom rivalu sa Old Traforda. Međutim, to nije kraj. Najveći “udarac” tek sledi!

Murinjo će do kraja prelaznog roka svim silama insistirati na kupovini Džona Stounsa iz Evertona. Po svaku cenu želi engleskog štopera jer nije zadovoljan onim što ima na raspolaganju. Teri je u godinama i nedavno ga je protiv Mančester Sitija zamenio prvi put posle 177 uzastopnih utakmica u kojima je odigrao svaki minut. Izgleda da nije oduševljen ni Kurtom Zumom kojeg je u finišu prošle sezone gurao čak i na poziciju zadnjeg veznog, a to je u prošlosti umeo da radi kada ne bi verovao nekom štoperu. Tako je bilo na kraju epizode u Realu sa Pepeom, tako je bilo i sa Davidom Luzom u Čelsiju.

Zato je Posebni rešio da istrese ogroman novac za Stounsa, ali nije računao na tako žestok otpor Evertona. Karamele su odbile prvu ponudu od 28.000.000 evra. Murinjo nije odustajao… Poslao je i drugu ponudu od 36.000.000 evra, ali je i ona odbijena! Opet se nije predao. Juče je na Gudison Park stigla i megaponuda vredna 42.500.000 evra, ali Everton je opet rekao “ne” i nastavio da izluđuje Čelsijevog menadžera.

Murinjo i dalje ne odustaje. Ostrvska štmpa prenosi da će do kraja nedelje Plavci ponuditi neverovatnih 50.000.000 evra za engleskog štopera koji do ovog leta nije važio za zvezdu engleskog fudbala vrednu tolikog novca. I da stvar bude još luđa, Everton će odbiti i taj predlog uz reči da “Stouns nije na prodaju”.

Transfer saga se tu ne završava. Poslednja nedelja prelaznog roka će doneti konačni epilog. Prema nekim prognozama, Everton će pristati da proda svog štopera ako Čelsi ponudi 56.000.000 evra za obeštećenje. Ugledni Gardijan piše da će Čelsi najverovatnije dostaviti tu ponudu.

Dolasci Babe i Stounsa značiće i promene u poslednjoj liniji Plavaca, a žrtve bi mogli da budu Džon Teri i Branislav Ivanović. Pogotovo posle njihove igre u duelu sa Mančester Sitijem. Baba bi mogao u startnu postavu na poziciju levog beka, a Aspilikueta bi se vratio na svoje prirodno mesto desnog beka čime bi istisnuo Ivanovića iz tima. Ne treba smetnuti s uma i da je Srbin ušao u poslednju godinu ugovora i da mu najverovatnije neće biti ponuđena nova saradnja. Što se Terija tiče, i on ima ugovor do kraja sezone kada će najverovatnije spakovati kofere. A možda i ranije s obzirom da Fenerbahče želi da ga angažuje i da mu nudi 3.500.000 evra po sezoni plus bonus za potpis.

Komentari / 0

Ostavite komentar