Лоше здравствено стање генерала

Генерал Владимир Лазаревић, осуђен у Хашком трибуналу на 14 година затвора, у тешком је здравственом стању, а овај суд одбија да донесе одлуку о његовом пријевременом пуштању на слободу, иако је одслужио више од двије трећине казне, пише "Политика".

Република Српска 19.08.2015 | 11:39
Лоше здравствено стање генерала

Хаг је Лазаревићу, који је осуђен за наводне зочине на Косову, одбио да урачуна готово годину дана, колико је провео у болници у Београду.

Правни заступници, његова породица, али и државне институције Србије покушавају да издејствују да се генералу у казну урачуна вријеме проведено у Србији на операцијама и лијечењу.

Због веома лошег здравственог стања, одавно се очекује да генерал буде пуштен или да буде пребачен у неку од заводских установа у Србији.

Крајем 2013. године одлучено је да се Лазаревић из Шевенингена пребаци у Пољску на издржавање казне.
Лазаревић је од 2005. године, према ријечима пријатеља породице, имао седам операција.

Породица се нада да ће Трибунал уважити захтјев правних заступника и да ће Лазаревић до средине новембра бити на слободи.
"Политика" наводи да би бивши поптредсједик Владе СЕР Југославије Никола Шаиновић, осуђен по истој оптужници, требало сљедеће седмице да се врати кући из Шведске, гдје је одслужио двије трећине казне од 18 година затвора.

Најбољи услови у затворима су у скандинавским земљама, а најгори у затворима у Португалији, Естонији и Великој Британији.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

У циљу помирења.

19.08.2015 09:48

Вуциц це да помири регион, нема ста, труди се Влада. Правни заступници, његова породица, али и државне институције Србије покушавају да издејствују да се генералу у казну урачуна вријеме проведено у Србији на операцијама и лијечењу.

ОДГОВОРИТЕ